Alternativna medicina
07.09.2015.

Cvetne esencije, prirodni lek za sterilitet

Floriterapija je blaga prirodna procedura koja ima za cilj da uspostavi harmoniju između tela, emocija i psihe.

Zapravo, to je holistički način lečenja u kome se čovek posmatra kao celina na sva tri nivoa - mentalnom, fizičkom i duhovnom. Terapija se sprovodi esencijama dobijenim od specijalno izabranog i obrađenog cveća. Osnova su cvetne esencije dr Baha kojih ima 38 i pokrivaju sve potrebe ljudskog bića.

Međutim, sa promenama društva i nadolazećih problema, proistekla je potreba dopuna ovih esencija, pa je tako danas poznata i kalifornijska, koja sadrži čak 128 esencija, australijska, francuska... Odnedavno i u Srbiji postoji autentična linija cvetnih esencija sa Balkana, što je veoma važno – kaže floriterapeut Ružica Bogićević iz udruženja - L.A.T.I.C.E.

Čuvarkuća i sterilitet

Ova cvetna esencija namenjena je prvenstveno ženama, a odnosi se na plodnost, kreativnost, trudnoću i rađanje. Za sposobnost da začne ili nešto fizički, intelektualno, duhovno ili emocionalno konceptualizuje, mora da veruje u proces razmnožavanja. Problemi sa ženskim reproduktivnim sistemom često nastaju zbog blokirane energije koja ne teče, jer se desila trauma ili emocionalna uznemirenost u partnerskim odnosima. Zato treba da se prepusti prirodi koja poručuje - "Znamo kako se to radi, dozvoli nam da to uradimo na naš način!". Ova cvetna esencija koristi se pre i posle trudnoće.

- Međutim, ne treba zaboraviti da kod steriliteta muškarci imaju takođe probleme, možda i veće nego njihove partnerke. Oni o tome uglavnom ne govore, iako su stalno u strahu da će možda biti ostavljeni. Zato je vrlo važno, ukoliko ovakav problem postoji, da obavezno dođu zajedno - poručuje Ružica Bogićević. 

foto: yumama.comstvarukusa.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno