Alternativna medicina
06.09.2015.

Ambrozija najjače guši

Radovi iz medicinske literature ukazuju da je homeopatija isto toliko efikasna kao i klasična antialergijska terapija, prof. dr Branimir Nestorović

Ako ste počeli da kijate, curi vam nos ili vas svrbe i peku oči nema dileme - krivac je alergija. Osobe koje su alergične na polen ambrozije ovih dana ne mogu nikuda da krenu bez pakovanja maramica. Iako ova biljka oslobađa izuzetno visoku koncentraciju polenovih zrnaca u vazduhu

Opasan korov

Procenjuje se da svaki osmi stanovnik u svetu i svaki peti žitelj Srbije ima alergijsku reakciju na ambroziju. Broj obolelih neprestano se povećava, jer se ovaj korov za 365 dana raširi čak i do 20 kilometara u prečniku.

Uobičajeni simptomi preosetljivosti na polen ambrozije su intenzivan svrab očiju i nosa, suzenje, crvenilo, kijanje, obilna vodenasta sekrecija iz nosa, zapušenost nosa. U nekim slučajevima mogu da se jave i kašalj, osećaj teskobe u grudima, sviranje i šištanje. To su alarmantni simptomi koje ne treba zanemarivati, već treba što pre potražiti pomoć lekara.

- Osobe koje imaju alergiju na ambroziju, pored tegoba u disajnim putevima, kijavice i astme, mogu da imaju i kožne promene u vidu ekcema, ili takozvani oralni sindrom intolerancije na neke vrste svežeg voća i povrća - kaže primarijus dr Dušica Jarić, specijalista za plućne bolesti iz ordinacije "Dr Jarić" u Novom Sadu.

Prof. dr Branimir Nestorović, načelnik Odeljenja za pulmologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj kaže da da je lečenje alergija vrlo složeno, ali da klasični lekovi, na sreću, nisu jedini način da se sa njima izborimo.

Homeopatija je rešenje

Od alternativnih metoda lečenja dr Nestorović posebno ističe homeopatiju koja je, kako kaže, pokazala dosta uspeha u lečenju alergijskog rinitisa.

- Sa dosta uspeha u lečenju koristimo homeopatske preparate, a radovi iz medicinske literature ukazuju da je homeopatija isto toliko efikasna kao i klasična antialergijska terapija. Najvažnije je da je ona relativno jeftina i sasvim sigurna, da se može koristiti u svim uzrastima i uz svu ostalu medicinsku terapiju – naglašava dr Nestorović.

Simptomi preosetljivosti na polen ambrozije su:

* intenzivan svrab očiju i nosa
* suzenje
* crvenilo
* kijanje
* obilna vodenasta sekrecija iz nosa
* zapušenost nosa

*20 % stanovnik ima alergijsku reakciju na ambroziju

Šta je ambrozija

Ambrozija je livadska biljka, koja za čoveka proizvodi mnogo veću štetu, nego korist. Svaka biljka proizvede oko sto miliona zrna polena svake godine, a već 20-30 u kubnom metru vazduha može izazvati alergijsku reakciju i simptome rinitisa. Polenizacija je najintenzivnija od jula do oktobra za vreme cvetanja. U pojedinim predelima pri cvetanju ambrozije čak 90 posto ljudi pokazuje alergijske reakcije.

POLINOL Za terapiju alergije i alergijske kijavice.Otklanja simptome alergijske kijavice

Kombinovani homeopatski lek
• Tretman sezonskih i stalnih alergijskih kijavica različitog uzroka
• Ne izaziva pospanost
• Koristi se samostalno ili u kombinaciji sa drugim lekovima za alergijsku kijavicu
• Pogodan za upotrebu kod dece od 3.godine i odrasle

Alergijska kijavica može biti posledica alergije na polene trava, drveća ili korova, kućne prašine, grinja, dlake životinja...

Polinol tablete su kombinovani homeopatski lek koji se korsti za tretman alergijske kijavice različitog uzroka. Potpuno je prirodnog sastava, čime se omogućava bezbedna i efkasna upotreba Polinol tableta u dužem vremenskom periodu.

Više informacija o proizvodu možete pogledati OVDE

foto: sergiy-tsyganenko unsplash.com, 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno