Alternativna medicina
20.08.2015.

5 prirodnih probiotika

Mikroorganizmi, odnosno "dobre bakterije" koje se jednim imenom zovu probiotici ne samo što su zaslužne za normalan rad creva, već i za zdravlje čitavog organizma. Probiotici pomažu organizmu da apsorbuje minerale i vitamine koji su ključni za normalan rad organizma.

KEFIR

Ovaj napitak najsličniji jogurtu sadrži širok spektar probiotskih bakterija, kao i 11 grama proteina po šolji. Nastaje dodavanjem kefir zrna u mleko, što dovodi do fermentacije.

KOMBUHA

Kombuha, poreklom iz Kine, predstavlja osvežavajući napitak nastao fermentacijom zaslađenog crnog čaja. Može se naći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

KISELI KUPUS

Zahvaljujući probiotskim svojstvima koje dobija procesom fermentacije, kiseli kupus se ubraja u namirnice koje jačaju imunitet i štite zdravlje. Najbolja opcija jeste kiseljenje kupusa u domaćinstvu, jer kupovni često gubi ova svojstva.

JOGURT

Pri kupovini jogurta obratite pažnju da birate one na kojima je naznačeno da sadrže aktivne odnosno žive jogurtne kulture, jer su upravo one te koje sadrže probiotička svojstva.

ĐUMBIROVO PIVO

Gaziran, prirodno fermentisan probiotik pojavio se u Engleskoj još u devetnaestom veku. Napomena – iako se zvanično ne ubraja u alkoholna pića jer sadrži manje od 0, 5 procenata alkohola, prevelike količine mogu da izazovu posledice pijanstva, zato se zadržite na piću ili dva.

Bulardi® plus

-zaustavlja dijareju
-sprečava pojavu dijareje

Jedini koji može da se koristi i sa svim antibioticima. Bulardi plus u rekordnom roku zaustavlja dijareju, normalizuje rad creva, ublažava simptome i skraćuje trajanje već postojećih dijareja!

Više o proizvodu možete pogledati OVDE. 

foto: magazin.ba, benefitsofkefir.com, gastro.hr
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

24.
Sep
2021
Alternativna medicina
11.
Aug
2021
Alternativna medicina