Alternativna medicina
14.07.2013.

Japanska metoda lečenja vodom

Japanska metoda lečenja vodom
Japanska tradicionalna medicina preporučuje da se voda pije odmah nakon buđenja i to u lekovite svrhe, a naučna ispitivanja potvrđuju delotvornost ove navike.
Japansko lečenje vodom daje rezultate kod mnogih oboljenja. To potvrđuje i podatak da su Japanci najdugovečniji narod na planeti a 2008. godine u Japanu je bilo regostrovano više od 33.000 ljudi starijih od 100 godina. Iste godine pehar za proslavu stotog rođendana u Japanu primilo je čak 19.769 Japanaca.
Prema japanskoj metodi, lečenje vodom treba sprovoditi na sledeći način. Ujutru, pre pranja zuba, treba popiti četiri čase po 160 ml vode, znači ukupno 640 ml. Nakon toga 45 minuta ne treba ništa ni jesti ni piti. Posle toga normalno doručkovati pa naredna 2 sata ne jesti ništa. Ova vrsta lečenja nema negativnih efekata i dobro je (osim lečenja), praktikovati je stalno u cilju očuvanja dobrog zdravlja i kondicije.
Pri tom nikada ne treba piti hladnu, već vruću vodu. Hladna voda zbija masnoće unete hranom i tako dolazi do usporavanja varenja, ostećenja crevnih resica i pojave gojaznosti.
Dečji sajt

 

Slike preuzete sa sajtova tribesports.com,mycoreandiet.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno