Alternativna medicina
08.07.2015.

Prirodni lekovi protiv ujeda komaraca

Imamo ih u kuhinji a mogu nam pomoći da ublažimo svrab i otok nastali ujedom komarca.

Limun
Zbog svojih antiupalnih i anestetičkih svojstava efikasan je u smanjenju otoka nakon uboda komaraca. Jednostavna primena tako što se jedna polovina utrlja na mesto uboda. Takođe i mešavina limunovog soka s bosiljkom smanjiće tegobe nakon uboda komaraca.

Beli i crni luk
I crni i beli luk mogu smanjiti otok i zblažiti svrab nakon ujeda insekta. Izmeljajte beli i crni luk i smesu nanesite na mesto uboda. Nakon nekoliko minuta isperite smesu s kože.

Soda bikarbona
Soda bikarbona će momentalno sprečiti svrab usled uboda komarca. Rastvorite u čaši vode kašičicu sode bikarbone, umočite u rastvor peškir i držite na mestu uboda 10-20 minuta.

Aloe vera
Kao jedan od najboljih prirodnih antiseptika. Iz biljke se izvuče gel, koji se pre nego nanese na mesto uboda drži 15ak minuta u frižideru.

So
So ima antiseptička i antiupalna svojstva, pa je odličan lek protiv otoka i svraba nakon uboda komaraca. Napravite pastu od soli i nekoliko kapi vode i nanesite na mesto uboda, pa nakon nekoliko minuta isperite.

Led
Niske temperature usporavaju prenos supstanci koje izazivaju u pale, a s obzirom da će mesto tretirano ledom utrnuti, nećete osećati svrab i bol. Držite na mestu uboda kesu za zamrzivač u koju ste stavili kockice leda. Dobro rešenje je i kesa sa bilo kojim mrzlim povrćem.

foto: 
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno