Alternativna medicina
28.05.2015.

Brzo i lako izlečite upaljene sinuse

Promaja, klima, nagla promena temperature, vetar, alergija. Popis faktora koji podstiču probleme sa sinusima i neprijatne infekcije je podugačak. Srećom, jednako je tako i sa lekovima koje nudi priroda.

Sinuzitis često liči na običnu prehladu, samo što njegovi simptomi traju duže. Protegnu li se na dve nedelje, velika je verovatnoća da imate infekciju. Ako se ne lečite na vreme, problemi mogu trajati od tri nedelje do tri godine! Postoji nekoliko prirodnih preparata koji mogu olakšati i pobedi sinusnu infekciju. Isprobajte neke od najboljih:

Đumbir
Đumbir je poznato sredstvo za ublažavanje i sprečavanje glavobolja. On je, osim toga, antiinflamatorni lek koji olakšava bol. Možete ga upotrebljavati u obliku tinkture ili kapsula.

Ekstrakt semenki grejpfruta
Ekstrakt semenki grejpfruta je sjajan dodatak lečenju sinusne infekcije koja uz ovaj preparat nestaje za samo nekoliko dana. Ne upotrebljavajte kapi ekstrakta na prazan želudac, pogotovo ne rano ujutro.

Jabukovo sirće
Tokom dana pijte jabukovo sirće koji treba promešati u velikoj čaši vode. Ono razređuje sluz.

Eukaliptus
Eukaliptus ublažava upalu grla. On takođe ima antiseptička svojstva i može pomoći smanjivanju nateknutog tkiva u sinusnim prolazima.

Matičnjak
Matičnjak je odlično sredstvo za borbu sa virusima i bakterijama. Namočite sušeno lišće u vrućoj vodi, ostavite 10 minuta, a zatim procedite. Čaj pijte topao ili s njim isperite grlo.

Ehinacea
Ehinacea nudi zavidne rezultate u ublažavanju prehlade. Ona podstiče rad imunog sistema. Možete ju upotrebljavati u obliku tinkture ili kapsula. Ne upotrebljavajte ehinaceu ako ste alergični na ambroziju.

Vitamin C i cink
Vitamin C i cink mogu skratiti trajanje prehlade i smanjiti simptome. Sinusna infekcija često nastupa kao rezultat dugotrajne prehlade. Uzimajte kapsule ili pastile tokom sezone prehlade, pogotovo kod početnih simptoma.

Vrući tuš
Dok se tuširate, pustite da vruća voda curi preko vašeg čela i nosa. Nakon toga, ispušite sluz iz sinusa. Činite to nekoliko puta dnevno, no budite oprezni kako ne biste opekli lice vrućom vodom.

Pepermint
Pepermint pomaže u smirivanju sluznice. Od njega možete piti čaj ili ga natopiti vrućom vodom pa udisati paru. Ovaj postupak olakšava disanje.

Kopriva
Kopriva ublažava simptome upale sinusa, uključujući nadraženost očiju i svrab nosa. Ova korovska biljka, ako se uzima kao čaj ili tinktura, podstiče rad imunološkog sistema, koji će se efikasnije boriti protiv infekcije sinusa. Takođe, podstaći će da se iz sinusa oslobađa sluz, koja je glavni uzročnik nepodnošljivog bola.

HERBIKO® SPREJ ZA NOS

Herbiko® sprej za nos se preporučuje kod:

-prehlade i kijavice 
- neprohodnih disajnih puteva
-infekcije disajni puteva 
- sinuzitisa 
-preventivno, da spreči pojavu infekcija

Više informacija možete pronaći OVDE. 

foto: engin-akyurt pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno