Alternativna medicina
30.04.2015.

Kako da se zaštitite od alergena

Alergijska reakcije hipersenzibilizacije su neuobičajne reakcije imunog sistema organizma na normalno bezopasne supstance - hrana, polen, grinje…

One se manifestuju lokalno odnosno samo na jednom mestu na telu ili generalizovano, gde se simptomi javljaju po celom telu. Kod nekih ljudi imuni sistem reaguje burno samo na jednu supstancu dok su drugi alergični na veći broj supstanci iz okoline.

Najbolja preventive za nastanak alergijskih reakcija, bez obzira na to sta je uzročnik alergije, jeste izbegavanje alergena.
Ako ste alergični polen

Izbegavajte izlazak po suvom, vetrovitom vremenu i rano ujutru jer je tada koncentracija polena u vazduhu najviša. Često tuširanje ili kupanje ukloniće alergene koji se zadrzavaju u vašoj kosi ili na koži.

Ako ste alergični na prašinu

Najveći broj grinja često se nakuplja baš u spavaćoj sobi. Redovno menjajte posteljinu, provetravajte madrace. Redovno čistite podne površine vlažnim platnenim krpama. Uklonite zavese, tepihe i tapacirani nameštaj, sva mesta gde je potencijalno moguće zadržavanje grinja.

Ako ste alergični na životinjsku dlaku

Ukoliko ne možete da poklonite svog kućnog ljubimca, često ga kupajte i držite van kuće.

Lečenje alergija je vrlo složeno. Klasični lekovi, međutim, nisu jedini način da se sa njima izborimo. Od alternativnih metoda lečenja posebno se ističe homeopatija, koja naučno dokazano postiže ogromne uspehe u lečenju alergija.

POLINOL Za terapiju alergije i alergijske kijavice.Otklanja simptome alergijske kijavice

Kombinovani homeopatski lek
• Tretman sezonskih i stalnih alergijskih kijavica različitog uzroka
• Ne izaziva pospanost
• Koristi se samostalno ili u kombinaciji sa drugim lekovima za alergijsku kijavicu
• Pogodan za upotrebu kod dece od 3.godine i odrasle

Alergijska kijavica može biti posledica alergije na polene trava, drveća ili korova, kućne prašine, grinja, dlake životinja...

Polinol tablete su kombinovani homeopatski lek koji se korsti za tretman alergijske kijavice različitog uzroka. Potpuno je prirodnog sastava, čime se omogućava bezbedna i efkasna upotreba Polinol tableta u dužem vremenskom periodu.

Više informacija o proizvodu možete pogledati OVDE. 

foto: krzys16-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno