Alternativna medicina
08.03.2015.

6 prirodnih lekova za popravljanje raspoloženja

Majka priroda nudi svoja rešenja za opuštanje, od kockice čokolade koja umanjuje nivo hormona stresa, preko vežbanja joge koja može da vam vrati osmeh na lice.

Slatki krompir

Sledeci put kada želite da pobegnete od osećaja anksioznosti, setite se ovoga: slatki krompir je prirodni neprijatelj stresa jer je slatkog ukusa i pun je ugljenih hidrata. Još ima dosta vlakana koja pomažu da lakše svarite hranu a to sve utiče na vas da budete emotivno i fizički smireni i pribrani. Takode, održava osećaj zadovoljstva.

Kamilica

Dokazano je da kamilica, kada se konzumira kao caj, smanjuje intenzitet grčeva u mišicima i uspešno smiruje telo. Medutim, sve trudnice koje su alergične na seno i ambroziju moraju prvo konsultovati lekara pre nego što počnu da koriste kamilicu.

Crna čokolada

Za sve ljubitelje čokolade, prijatno iznenađenje – postoji razlog da se čokolada konzumira redovno. Količina od 40 grama umanjuje nivo hormona stresa kortizola i katekolamina, a to uklanja anksioznost. To što uživate dok je jedete oslobada endorfine u mozgu i vi ste savršeno srecni.

Kantarion

Kantarion raste svuda po svetu, koristi se za lečenje depresije ako se konzumira kao čaj ili kao dodatak ishrani. Dokazano je da značajno popravlja raspoloženje i interesovanje kod blago depresivnih osoba. Ipak, nije prihvaćen kao lek protiv ozbiljne depresije jer ima negativne posledice ako se konzumira sa nekim namirnicama ili lekovima, pa je potrebno konsultovati lekara pre uzimanja.

Hristov venac

Veoma uspešno leči napetost i nervozu. Koristite ga u obliku dodatka ishrani i ako imate važan sastanak, pomoći će vam da se opustite. Ovaj cvet se koristio kao preporučeni sedativ koji se kupovao bez recepta do 1978.

Joga

Joga pomaže u savladavanju svakodnevnih zadataka, teškoća i briga, kao i u postizanju višeg stepena razumevanja sebe i drugih. Vežbe joge namenjene su svima kojima je potrebno opuštanje, a ne mogu da izdrže naporne vežbe na aerobiku ili u teretani.

Pritisak na poslu? Premalo vremena? Problemi u porodici? Tensilen® deluje kao prirodni antidepresiv!

Potrebno Vam je ono što već imate u svojim ćelijama, ali ne uvek dovoljno. Potreban Vam je Tensilen.

* Smanjuje stres
* Vraća samopouzdanje i volju
* Podiže energiju

Tensilen® sadrži ’’SAMe’’ amino-kiselinu koja se prirodno nalazi u ljudskom organizmu.  Dodatni unos se preporučuje jer podstiče produkciju serotonina i drugih supstanci odgovornih za kontrolisanje stresa.

Koristi se i prepisuje u Evropi preko 30 godina. Potpuno je prirodan i ne izaziva zavisnost.

Više informacija o proizvodu moćete pogledati OVDE

foto: ri-ya-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

25.
Nov
2023
Alternativna medicina
27.
Sep
2023
Alternativna medicina