Alternativna medicina
01.03.2015.

Surutka je lek za probavu i bolesnu jetru

Mlečna kiselina koju poseduje surutka smanjuje prekomeran broj gljivica i bakterija u crevima, a njen niski PH podstiče njihov rad. Odlična je za bolesnu jetru. Preporučuje se redovno konzumiranje surutke kod zatvora, nadutosti, grčeva, divertikulitisa i hroničnih upala creva.

Priprema i primena surutke

Najbolja stvar kod surutke jeste da je možete i sami napraviti od sirovog domaćeg mleka ili kupiti na pijacama ili u prodavnicama eko-hrane ili je pak nabaviti od lokalnih proizvođača. Kozja surutka je najbolja, ali dobra je i kravlja. Najvažnije je da je reč o pašnim životinjama koje nisu „pumpane“ hormonima. Od 10 litara mleka u proseku se dobije jedan kilogram sira i devet litara surutke.

Zato što ima diueretička svojstva, surutku se u početku preporučuje piti umereno, ali možete je piti triput dnevno po 1,5 decilitar, a postepeno ovu dozu možete povećati i do litre dnevno.

Ako imate probavne smetnje, samo promešajte kašiku surutke u čaši vode i popijte pre svakog obroka.

Surutku osim za lečenje možete koristiti i za spoljnu negu kože i kose, u pripremi pekarskih proizvoda i smutija i u ishrani domaćih životinja i kućnih ljubimaca.

Surutka pomaže kod:

-hroničnog umora
-stresa debljine
-prejedanja
-visokog pritiska
-pada imuniteta
-želudačnih tegoba
-bolesti jetre
-kandide
-čišćenja organizma od toksina

foto: GregMontani-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Avent  Pihilip Blender 2 u 1 SCF870/20
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
25.699,00 RSD
28.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno