Alternativna medicina
31.01.2015.

10 stvari koje morate znati o homeopatiji

1. Homeopatija, kao priznata naučna metoda, izuzetno je popularna u svetu, a od pre nekoliko godina i u Srbiji dobija zasluženo mesto.

2. Zasniva se na principu “neka se slično leči sličnim“. Neobičnost homeopatskog lečenja je u tome što je osnivač te discipline, nemački doktor Samjuel Hanemen pretpostavio da supstanca koja izaziva određene tegobe može te tegobe i da uspešno izleči.

3. U nekim zemljama lečenje homeopatijom obuhvaćeno je zdravstvenim osiguranjem.

4. Homeopatija je holistička metoda koja prilikom prepisivanja leka posmatra osobu u celini , izuzetno je nežna i stimuliše prirodni odbrambeni mehanizam u telu.

5. Njena prednost je u tome što je potpuno bezbedna i bezopasna metoda, pa je bez rizika mogu koristiti trudnice, porodilje i novorođenčadi.

6. Koristi se za lečenje akutnih i hroničnih bolesti, ali i u preventivne svrhe.

7. Homeopatski lekovi su biljnog, životinjskog i mineralnog porekla.

8. Ovi lekovi mogu da se koriste uporedo sa zvaničnim lekovima ali uz obaveznu konsultaciju sa lekarima. Ni jedan homeopata neće pacijentu isključiti, na primer, insulin, ili lekove za epilepsiju, visok pritisak, srce...

9. Homeopatija kao medicina budućnosti sve više se razvija i naučnici svakim danom dolaze do novih saznanja. U svetu postoje klinike u kojima lekari i homeopate, sarađuju za dobrobit pacijenta.

10. Cilj homeopatskog lečenja je isceljenje a ne trenutno olakšanje simptoma, zato je neophodno biti strpljiv i nekada čekati mesecima na vidljiv rezultat.

Influcid snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija.
• Podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način
• Ubrzava oporavak posle prehlade i gripa

Immunokind jača imuni sistem dece sa čestim respiratornim infekcijama

• Jača otpornost beba i dece u kontaktu sa virusima
• Smanjuje jačinu simptoma prehlade i drugih respiratornih infekcija kod dece
• Smanjuje mogućnost nastanka novih prehlada

Više detalja o Immunokind-u možete pogledati OVDE

foto: louis-hansel-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno