Alternativna medicina
16.06.2013.

6 stvari koje pod hitno morate izbaciti iz svog doma

Postoje predmeti čija energija u domu nije nimalo pozitivna i koje zato pod hitno morate izbaciti van. Barem tako kaže feng šui, kineska veština uređenja prostora i življenja u skladu s njim
Suvo cveće
Suvo cveće stvara loš feng šui zbog toga što ostavlja nepokretnu energiju. Kad negde ponosno izložite suvo cveće postaje teško živeti u trenutku. Možda ćete čeznuti za detinjstvom ili bivšim ljubavima...Možda ćete se osećati kao da vas izdaje snaga. Zato bi najbolje bilo da se rešite buketića koji čuvate još od maturske večeri i kupite svež buket.

Nefunkcionalni aparati
Stručnjaci za feng šui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestovati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

Uvenule biljke
Biljke u feng šuiju simboliziraju rast, ali samo ako rastu. Ako vam sobne biljke umiru, napraviće će vam probleme. Možda će vam biti teško da ujutro ustanete, a na poslu ćete se možda osećati umorno i neproduktivno. Ako biljke pate zbog vaše nemarnosti, bacite ih i nabavite zdrave o kojima ćete više brinuti.

Lekovi kojima je prošao rok trajanja
Osim što se ne preporučuje upotreba lekova i kozmetike nakon isteka roka trajanja njihovo čuvanje je loše za dom. Oni prema feng šuiju sadrže toksičnu energiju koja vam može otežati opuštanje, kako fizičko tako i psihičko. Zato pregledajte ormariće i kutije i rešite se svih lekova kojima je prošao rok trajanja. Lakše ćete se osloboditi napetosti  i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

Stara hrana u frižideru
Feng šui hranu vidi kao simbol sposobnosti da primate i dajete ljubav. Zbog toga frižider pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno ugroziti vašu vezu. Pregledajte ga jednom sedmično, ali ne zaboravite ormariće i druga mesta na kojima čuvate hranu. Bacite sve što nije jestivo!

Fotografije bivših ljubavi
Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim partnerom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mestima. Fotografije same po sebi sadrže snažnu energiju i imaju veliki uticaj na vašu podsvijest. Ako želite napraviti mesta u životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, pospremite stare fotografije u albume ili kutije. To će biti simbol vaše želje za novom vezom koju ćete onda i lakše privući.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno