Alternativna medicina
26.08.2014.

Luna reiki za lepotu žene

Kao poseban stil luna reiki je nastao 2000. godine na severu Rusije, u Sibiru, a ustanovila ga je grupa ruskih reiki majstora, među kojima su bili i lekari.

Luna reiki je postao jedan od najpopularnijih stilova u Rusiji, posebno među ženama. Ova tehnika je sve popularnija i kod pripadnica lepšeg pola u Evropi, Americi, Kanadi. Nije ni čudo, potvrđeno je da su žene koje praktikuju luna reiki ženstvenije, nežnije, lepše, privlačnije, erotičnije…

Margarita Milenković, reiki master učitelj kaže da nas ova tehnika povezuje sa energijom meseca i pomaže nam da svoj lični bioritam uskladimo sa ritmovima ovog nebeskog tela.

- Luna reiki je energetska tehnika koja je namenjena prvenstveno ženama i to onima koje žele da u sebi izgrade i ojačaju posebnu vrstu svoje izvorne snage, da osete kako je to kada su nežne, blage i mekane, a ujedno svoje i jake. Praktikovanjem luna reikija žena ima osećaj da se vratila kući, svojoj prirodnoj energiji koja je izvor lepote, zdravlja i sreće.

Emocije, ženstvenost, nežnost

Reč „luna“ znači „mesec“, a prema istočnjačkoj filozofiji mesec predstavlja žensku energiju, dok sunce predstavlja muški princip.
Luna je dakle simbol za emocije, ženstvenost, nežnost, osećajnost...

- Zahvaljujući povezivanju sa energijom meseca žene postaju lepše, u mogućnosti su da na prirodan način uspostave hormonalni balans i da utiču na stabilizaciju mensturalnog ciklusa. Preporučuje se kao metoda samopomoći za unapređenje zdravlja u cilju suptilnog uticaja na povećanje plodnosti, kao i protiv svih zdravstvenih problema koji se odnose na ginekologiju, krvni pritisak, limfni sistem i ostale tegobe - ističe Margarita Milenković.

Osim što vidno utiče na unapređenje zdravstvenih problema, luna reiki se pokazala izuzetnom u situacijama kada je potrebno brzo otkloniti stres i napetost.

- Kad god imamo potrebu da se smirimo luna reiki može da nam pomogne, a svaki odlazak na počinak biće prijatniji jer se primenom ove tehnike rešava problem nesanice i s lakoćom tonemo u san.

Žene su emancipacijom dobile beneficije koje ranije nisu imale, ali su isto tako pod njenim uticajem morale da u sebi razviju mnoge muške osobine. Od žena se zahteva da budu jake, da se brinu o deci i domaćinstvu, a da istovremeno rade i zarađuju jednako kao i muškarci.

Svaka žena ima u sebi malo muške energije, kao što svaki muškarac nosi malo ženske energije. Priroda je to tako udesila da bismo mogli bolje da razumemo jedni druge i da zajedno bolje funkcionišemo. Problem nastaje onda kada u sebi ojačamo energiju suprotnog pola, nauštrb energije koja je svojstvena nama.

Ženska energija, ženska snaga

Zato je, kaže naša sagovornica, za žene veoma važno da se vrate svojoj izvornoj prirodi koja je nežna, fleksibilna, tanana...

- Zvuči paradoksalno, ali upravo u ženskim atributima, leži i ženska snaga. Luna reiki nas povezuje sa našom pravom ženstvenom prirodom, i zahvaljujući tome, u stanju smo da u sebi osetimo nepresušni izvor svoje autentične snage. Kada praktikujemo ovu tehniku sve osobine koje nas čine ženstvenim dolaze do izražaja.

Žene koje redovno praktikuju luna reiki, osim što će osnažiti svoju ženstvenu stranu, uz ovu tehniku mogu da očekuju i poboljšanje u odnosima sa suprotnim polom.

- Kada smo više u skladu sa sobom i sa svojom pravom prirodom, međuljudski odnosi nam postaju bolji, a to se naročito odražava na intimne odnose. Nežnost koja isplivava na površinu čini ženu lepšom, privlačnijom i senzualnijom. Kada nesputano ispoljavamo svoju žensku prirodu, muškarci na to pozitivno reaguju.

foto: x-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno