Zdravlje
21.12.2019.

Prehlada kod dece - koliko traje i kako je lečiti?

Prehlada kod dece

S hladnim danima stižu i prehlade. Grlobolja, curenje iz nosa, vodnjikave oči i kašalj, neminovni su pratioci virusnih infekcija gornjih disajnih puteva za koje ne znamo koliko mogu da traju. Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, većina odraslih oporavlja se od prehlade sedam do deset dana, dok kod dece prehlada može da potraje i dve nedelje.

Koji su simptomi prehlade?

Obična prehlada uključuje tri različite faze, a svaka ima drugačije simptome. Rani simptomi prehlade mogu početi već deset do 12 sati nakon zaraze i to kao grebanje, bol u grlu i manjak energije. Ovi simptomi obično traju nekoliko dana. Vrhunac tegoba – upaljeno grlo, umor, začepljen nos ili kijavica, suzne oči, niska, iscrpljujuća temperatura, glavobolja i kašalj – traje dva do tri dana, a nakon njih idu kasni simptomi prehlade.


Kako prehlada prolazi, tako se povlače i tegobe, s tim što začepljenost nosa može da potraje tri do pet dana duže. Sekret prelazi u žutu ili zelenu boju, što znači da se organizam aktivno bori protiv infekcije, a kod nekih ljudi kašalj i umor mogu da potraju i po nekoliko nedelja. Odrasla osoba u proseku može imati dve do četiri prehlade godišnje, a deca šest do osam puta,

Koliko traje prehlada kod dece?

Prehlada kod dece traje do dve nedelje i kod njih se javljaju i dodatni simptomi – smanjen apetit, problemi sa spavanjem, razdražljivost, otežano sisanje ili gutanje mleka iz flašice. Iako će se kod većine mališana zdravstveno stanje popraviti u roku od dve nedelje, trebalo bi da preduprediti moguće komplikacije, pre svega infekcije ušiju i sinusa, kao i respiratorna infekcija donjih disajnih puteva.

Šta pomaže kod prehlade kod dece?

Ukoliko se javi bilo koji znak koji ukazuje na bolove u ušima, sinusima ili grudima, dete obavezno odvedite lekaru, a da biste sve to predupredili, isprobajte homeopatske lekove iz palete „Mama Natura“.

„Immunokind“ je kompleksni homeopatski preparat koji jača imuni sistem, povoljno deluje na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa. Simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje gotovo da nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene. „Immunokind“ mogu da koriste i bebe od prvog dana života, mala deca, deca predškolskog i školskog uzrasta čak i u dužem vremenskom periodu, uz konsultaciju s pedijatrom ili farmaceutom.

"Influcid" je kompleksni homeopatski lek za simptome prehlade i gripa sa visokom temperaturom. Snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija. Osim toga "Influcid" podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način i ubrzava oporavak posle prehlade i gripa. Mogu ga koristiti i deca i odrasli.
Promo tekst
Foto: healthinsight.ca, evergreenhealth.org, metroparent.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno