Zdravlje
05.12.2019.

Ovo su neki od najmoćnijih prirodnih lekova za prehladu i grip

Ruku pod ruku sa hladnim danima stižu virusne i bakterijske infekcije, upale, prehlade i nazebi, pa bi valjalo da znate šta treba da jede i pije vaše dete kako bi ojačalo imunitet i zaštitilo se od bolesti. Topla pileća supa, jogurt, kefir, citrusi, zeleni čaj, ali i homeopatski lek Influcid od velike su pomoći u sezoni prehlade i gripa. Evo i zašto...


TOPLA PILEĆA SUPA
Topla pileća supa pomoći će kod bolova u grlu i okrepiti dečji organizam jer poboljšva kretanje belih krvnih zrnaca koja se bore protiv infekcije. Zato, ako je vaš mališan prehlađen, topla pileća supa neka bude svakodnevno na vašoj trpezi.

JOGURT I KEFIR
Uravnotežena crevna flora ključna je za zdravlje dečjeg organizma. Naučnici se danas slažu da imunitet počinje u crevima. Dobre bakterije štite nas od gripa i prehlade, alergije, astme, a jogurt i kefir najbogatiji su prirodni izvori probiotika.

LIMUN, GREJP, POMORANDŽE
Vitamin C u citrusima ključni je sastojak koji će ojačati dečji imunitet. Vitamin C iz limuna i grejpa spada u važne prirodne antioksidanse koji skraćuju trajanje prehlade. Pomorandže sadrže izobilje fitonutrijenata, kao što su flavonoidi i polifenoli, a tu je i hesperidin, koji ima snažno protivupalno delovanje, što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv gripa i prehlade.

VOĆNI SOKOVI
Deci ne treba davati veštačke sokove koji su puni šećera. Bolje im spremite koktel za koji će vam trebati jedna pomorandža, jedna mandarina, četvrt limuna i malo nane. Oljuštite pomorandžu, mandarinu i limun. Povadite koštice jer mogu biti gorke, ali zato iskoristite pulpu. Propustite sve kroz sokovnik zajedno sa nanom, dobićete količinu za jednu čašu.

 

HOMEOPATSKI LEK INFLUCID
Influcid je kompleksni homeopatski lek za simptome prehlade i gripa sa visokom temperaturom. Snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija. Osim toga podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način i ubrzava oporavak posle prehlade i gripa. Mogu ga koristiti i deca i odrasli.
Promo tekst
Foto: safebee.com, todaysparent.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno