Zdravlje
30.09.2019.

Deci imunitet slabi i od stresa, ali postoji rešenje i za to

– Homeopatija nas leči na potpuno celovit, prirodan i nežan način. Zato me je ovaj holistički metod lečenja opčinio onog trenutka kada sam se uverila u sve njegove prednosti, jer homeopatski lek propisuje na osnovu fizičkog, emotivnog i mentalnog stanja. Ova metoda je stara više od dva veka i danas se veoma uspešno primenjuje širom sveta, potpuno ravnopravno sa klasičnom medicinom jer leči osobu u celini – kaže dr Ivana Veljović, specijalista pedijatrije i homeopata.


– Homeopatija ne poznaje dijagnozu već posmatra fizičke tegobe u korelaciji sa emotivnim i mentalnim stanjem pacijenta, što je posebno važno kada su deca u pitanju. Konvencionalna medicina posmatra oboljenje kao fizičku pojavu i bavi se samo određenim organom i ima veoma parcijalni pristup, odvojila je fizičko zdravlje od mentalnog i tu izgubila na sveobuhvatnosti lečenja – objašnjava naša sagovornica.
Ona dodaje da svako dete doživljava okolinu na sebi svojstven način i pojam stresa nije isti za svako dete. Ono što je stresno za jedno dete ne mora da bude stresno i za drugo ili za njegove roditelje.


U zavisnosti od toga kako se dete nosi sa stresom i na šta je osetljivo, zavisi da li će se kod njega razviti hronična upala ušiju, ekcem, astma ili nešto drugo. U stresnoj situaciji, organizam u želji da je prevaziđe, razvije bolest, a posao homeopate jeste da prepozna gde leži detetova osetljivost na spoljne faktore i da na osnovu toga nađe najsličniji homeopatski lek.
Zato će homeopata uzeti u obzir ne samo fizičke simptome, već i emotivno i mentalno stanje deteta, zatim okolnosti pod kojima se dete razbolelo, tj. da li je neka trauma ili stresna situacija prethodila razbolevanju.

– Homeopatiju preporučujemo kod oboljenja u kojima klasična medicina ima malo ili nimalo uspeha, kao što su ekcemi, psorijaza, astma, alergije, hronične upale srednjeg uha, a pritom se svodi na potencijalno štetne lekove kao što su kortikosteroidi, imunomodulatori, antihistaminici, antibiotici - ističe dr Veljović.
Zato će homeopata detetu najpre propisati lek za jačanje imuniteta, „Imunokind“, iz bogate palete proizvoda „Mama Natura“. „Immunokind“ povoljno deluje i kod beba od prvog dana života, može se koristiti i u dužem vremenskom periodu uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.
Promo tekst
Foto: psychlopaedia.org, ourfamilywizard.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno