Zdravlje
11.09.2019.

Da vam dete ne bi „pokupilo“ svaki virus, ojačajte mu imunitet

Dobar imunitet obezbeđuje deci snažnu prirodnu odbranu od bolesti. Ako je imuni sistem loš, organizam postaje podložan umoru i bolesti, pa ne može da se zaštiti od infekcija, bilo da su uobičajene, kao prehlade, ili ozbiljne, izazvane produženom imunom neravnotežom.
Sa prim. dr Bosiljkom Ugrinić Sklopić, specijalistom pedijatrije, koja već 33 godine leči najmlađe pacijente, razgovarali smo o tome kako da deci ojačamo imunitet i zaštitimo ih od prehlade i gripa čija sezona uskoro stiže.


– Danas se zna da primena jednog metoda lečenja retko daje rezultate, tj. nijedna bolest ne može da se izleči jednim pristupom. „Antibiotska era“, odnosno preterana upotreba antibiotika, donela je nove probleme, kao što su rezistentnost, mutacije sojeva i narušavanje imuniteta. Globalne klimatske promene pogodovale su razvoju i opstanku virusnih infekcija, kao i pojavi različitih oblika alergija. Sve to praćeno je promenama u imunološkom sistemu – objašnjava doktorka.


To je, dodaje ona, dovelo do zvaničnog priznavanja homeopatije kao komplementarne grane medicine u našem društvu - preventivo i terapijski, zasebno ili u kombinaciji sa konvencionalnom terapijom. Doktorka ističa i da, iako nije homeopata, svakodnevno više od 10 godina preporučuje kompleksne homeopatske lekove pre svegazbog holističkog pristupa jer homeopatija posmatra dete kao celinu.


– Homeopatski lekovi su prirodne supstance biljnog i mineralnog porekla, bez veštačhih boja, bez konzervanasa i bez štetnih emulgatora i drugih supstanci koje bi mogle štetno uticati na zdravlje. Mogu da se primenjuju od prvog dana života jer su efikasni i bezbedni, pa nijedan homeopatski lek nije povučen zbog neželjenog dejstva. Homeopatija se bavi odnosom problem-posledicaa, a zahvaljujući kombinaciji aktivnih supstanci podstiče fiziološke procese u organizmu ka samoizlečenju – navodi dr Ugrinić Sklopić.

Ona u svom u ambulantnom radu veliku pažnju posvećuje imunitetu najmlađih i ističe da je homeopatski pristup najjednostavniji i najefikasniji. Sa staništa preventive, bez obzira na uzrast, „Imunokind, homeopatski imunološki preparat, predstavlja najbolji izbor jer obezbeđuje otpornost dečjeg organizma – kaže doktorka.
„Immunokind“ povoljno deluje i kod beba od prvog dana života, može se koristiti i u dužem vremenskom periodu uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.
Promo tekst
Foto: thebookofoi.com, todaysparent.com, psychologytoday.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno