Zdravlje
18.06.2019.

Od prvih nemlečnih obroka zavisi da li će dete voleti voće, povrće i meso

Kad navrši šest meseci, a često i ranije, bebe pored majčinog mleka počinju da jedu prvu čvrstu hranu, da se navikavaju na nove ukuse i namirnice. A kako ishrana u ovom periodu treba da bude raznovrsna i nutritivno bogata, važno je da detetu dajete namirnice iz svih grupa, od ugljenih hidrata, preko proteina, voća i povrća, kao i mlečne proizvode.

Od pet obroka najmanje tri treba da sadrže voće i/ili povrće u svežem obliku, kuvano, pečeno u rerni, u vidu kompota, pripremljenih ili kupovnih pirea i kašica prilagođenih uzrastu deteta. Kupovne kašice su pravi izbor za obroke koje planirate napolju, kada ste u pokretu, pa vam preporučujemo da birate one koje su 100% prirodne i sadrže sve neophodne nutrijente. Na našem tržištu odnedavno se pojavio novi brend „Nutrino“ koji nudi kompletan asortiman dečje hrane proizvedene u domaćoj fabrici „Baby Food Factory“ u Dobanovcima.

Voćni „Nutrino“ pirei, koji obuhvataju raznovrsne kombinacije voća sa žitaricama, keksom, sirom ili pavlakom, adekvatno zamenjuju sveže voće i povrće jer prolaze stroge kontrole kvaliteta koju voće i povrće kupljeno u radnjama i na pijacama ne bi prošlo. Kašice u teglicama se pakuju u termoskupljajuću foliju koja štiti proizvod od svetlosti, prašine i otvaranja, a obrada teglice na visokoj temperaturi, onemogućava razvoj mikroorganizama i garantuje zdravstvenu ispravnost proizvoda.
 

„Nutrino“ u svom asortimanu ima i sokiće napravljene po specijalnoj tehnologiji koja dozvoljava da se sačuva prirodni, slatki i voćni ukus, dok kartonsko tetrapak pakovanje pruža bolju zaštitu od svetlosti.


Pored voćnih, postoje i „Nutrino“ kašice od povrća i mesa koje se u ishranu bebe uvode kada ona napuni šest meseci. Bilo da joj obroke spremate sami ili se odučite za proizvode u teglici, važno je da u ishranu bebe na vreme uvedete meso, jer ova namirnica sadrži aminokiseline koje su neophodne za pravilan rast, razvoj i sazrevanje. Meso je važan izvor gvožđa, cinka i minerala, zbog čega ima značajnu ulogu u jačanju imunog sistema.

A kako je unos žitarica jednako važan kao i unos voća, povrća i mesa, tu su „Nutrino“ suve žitne kaše proizvodene od prirodnih sastojaka, dodatno obogaćene sa 13 vitamina i tri minerala. Ne podležu termičkoj obradi zahvaljujući čemu čuvaju sva svoja hranljiva svojstva. „Nutrino mlekce“, tečna žitna kaša, zbog obilja vlakana pruža osećaj sitosti, idealan za konzumiranje i u kući i u pokretu, a obogaćen je inulinom, koji povoljno utiče na imuni sistem i probavu.
 

Mame koje još nisu probale „Nutrino mlekce“ do 30. juna u „Aksa“ prodajnim objektima širom Srbije mogu da ga kupe za samo 1 dinar uz bilo koje kupljene „Pampers“ pelene.

Promo tekst
Foto: nutrino, alphasproduce.com, aaj.tv

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina