Zdravlje
27.05.2016.

Laka dijeta za nju i njega

Brz život i stresna svakodnevica utiču na to da svi lako dobijamo višak kilograma. Ako vam dobar deo dana prođe u sedenju za računarom, uz neku brzu hranu i grickalice, velika je verovatnoća da za kratko vreme dobijete višak kilograma. Međutim, dovoljno je da samo nedelju dana planirate i kontrolišete ishranu i rezultati će biti više nego vidljivi.

DORUČAK
Dan možete početi jednim tostom i svežim sirom s paradajzom ili sa 30 grama pahuljica s mlekom ili jogurtom. Dobar izbor je i tost s malo putera, kuvano jaje i pola čaše soka od narandže. Preporučuje se sendvič od dve kriške hleba, kašičice meda, komadića banane i malo svežeg sira. Ovakav doručak ima 250 kalorija.

RUČAK
Prva varijanta: 200 grama krompira, porcija salate, dve kriške sira i čaša nemasnog jogurta. Druga varijanta: sendvič od 50 grama piletine, kiseli krastavac ili 250 grama sira, a može i 75 grama svežeg sira i jedan beli luk. Uz ovo pojedite veliku salatu. Ručak ima 250 kalorija.

VEČERA
Pojedite je ranije. Predlog: 75 grama testenine sa sosom ili 75 grama paradajza, a može i 100 grama kuvane piletine. Ili: 150 grama pečene ćuretine ili piletine sa 125 grama kuvanog krompira. Može i velika porcija salate, uz kuvano meso sa pirinčem. Ovakva večera ima 400 kalorija.

Ova količina vode je obavezna ako želite da smršate

Svaka dijeta i metod za mršavljenje podrazumevaju i ispijanje dovoljne količine vode, a prema opštoj računici, preporučeni dnevni unos vode je dva litra, odnosno osam čaša dnevno. Ali, ako želite da povećate svoje šanse za mršavljenje i uspešnu dijetu, i iz ove tečnosti izvučete maksimum, u obzir morate da uzmete svoju telesnu težinu i prema toj brojci odredite koliko tačno vode morate da pijete svakog dana.

60 kilograma - 2 litre vode
65 kilograma - 2,1 litra vode
70 kilograma - 2,3 litre vode

Herbafast Fiber  - Višak kilograma? Rešite problem!

Herbafast Fiber je najbolja formula za Vas, čak i ako ste navikli da hranu koristite kao utehu. Ova jedinstvena kombinacija biljnih vlakana sa kompleksom vitamina i minerala pomaže:

-da se osećate sito
-da vam se ne stvaraju masne naslage
-da vam ne padne imunitet

Više informacija o Herbafast fiber-u možete pogledati OVDE.

foto: quirinusportal.com, zena.blic.rs, fitlista.com, nourishingmeals.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno