Zdravlje
30.09.2015.

6 prirodnih lekova za prehladu i grip

Ne trčite kod lekara čim počnete da kijate ili vas grlo zaboli. Pametnije je da ostanete kod kuće, utopilite se i primenite neke od prirodnih, proverenih recepata u borbi protiv prehlade i gripa. Ovo su neki od njih.

 

Limun je zakon
Kijanje i malaksalnost su znaci da se sprema prehlada. Povećajte unos vitamina C na jedan gram tri puta dnevno. Parite se nad toplom vodom u koju ste stavili limunov sok.

 

Začini
Pomešajte u jednakim razmerama đumbir, papriku i klinčić u prahu s kašičicom meda. Uzmite kašičicu te mešavine u čaši tople vode sa medom pre spavanja.

 

Ehinacea
Uzmite po pola kašike tinkture ehinacee sa vodom dva do tri puta dnevno, da biste smanjili suvi kašalj iz pluća i bronhitis.

Limun i med
Vrući limun i med su isproban recept kojim se smiruje bolno i crveno grlo. Grgoljajte što topliju tečnost, jer time ubijate klice.

Slana voda
Grgoljanje slanom vodom može da bude odlično pomoćno sredstvo za smirivanje upaljenog grla. Prokuvajte vodu i so, i što češće tokom dana time ispirajte grlo. Bol i upala bi trebalo brzo da prođu.

Napitak od belog luka
Zdrobite ili sitno iseckajte pet češnjeva belog luka. Umešajte ga u pet kašika domaćeg meda i dodajte jednu šolju mlake vode. Ostavite da odstoji deset minuta pa procedite. Ovu mešavinu popijte istog dana kada je budete napravili. Sledećeg dana ne treba da se koristi.

Influicid snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija.

• Podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način
• Ubrzava oporavak posle prehlade i gripa

• Kombinovani homeopatski preparat
• Laka podnošljivost, praktično bez neželjenih dejstava
• Preporučuje se deci od 3.godine i odraslima

Više o preparatu saznajte OVDE. 

foto: Couleur Pixabay, ExplorereBob Pixabay,

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno