Zdravlje
13.02.2013.
Autor: Aleksandra Lisinac

Za dan zaljubljenih- Zaljubljeno srce

Dok nisam dobila svoju decu bile su mi smešne izjave tipa: " Zaljubljena sam u svoje dete", "Meni su moja deca najbitnija", "Ja to sve radim zbog dece" ... Onda zaista shvatiš da u mnogima od njih ima dosta istine-sve ono što nismo spremne da uradimo za sebe i druge, jesmo za svoju decu. Poslednji atom snage dajemo na njih. Njihove brige su i naše, njihova radost je još veča naša. Njima se ponosimo više nego sobom. U njih ulažemo više nade i očekivanja nego u sebe.

Neke od nas itekako znaju da preteraju, da zanemare onog koga smo izabrale za oca svoje dece. Neke se nikada ne osveste i izgube onu iskru koja te vodi do tvog partnera, koja te i posle nekoliko godina braka vuče ka njemu, jer na početku priče bili ste samo Ti i On, ono dvoje što se zaljubilo, uživalo u zajedničkim trenucima, maštanju o deci, budućnosti.

Moja rečenica nikada nije "Ja to radim zbog dece", ili " Ja to radim zbog Tebe" jer ja sve u stvari radim zbog Sebe-ako volim, volim svim srcem. Ako se žrtvujem u njihovu korist, radim to zbog sebe, ako idem na more, nemam izgovor, jer i to radim zbog sebe i mog dragog,jer ću sa njim provesti divne trenutke. Volim da odemo na putovanje bez dece-imaće ona i vremena i s kim da odu kada njihovo vreme bude došlo. Ne želim nikada nikome da nabijem na nos da sam nešto zbog njih odradila-sve radim zbog sebe, onako kako najbolje umem, sa mogućnostima kojima raspolažem.

Spadam u one majke i supruge koje se sebi dnevno, makar na pola sata posvete a da pri tome niko to od ukućana ne oseti, jer ja to radim na uštrb svog sna. Rečenica koja mene krasi: "Deca će porasti i otići svojim putem, a nas dvoje ostajemo u dobru i zlu" i zato se borim za svoj životni izbor svakog sekunda mog bistovanja i sam taj Dan zaljubljenih mi ne znači ništa, on ne mora da me podseti da sam zaljubljena, da nekom treba poklon da dam, da mi ovi sa televizije jave kako je to bitno, potrebno.

Neću potrošiti para da obradujem svog dragog, ali ću potrošiti vremena da spremim ovaj divan kolač koji je Minja majstorski odradila  " Zaljubljeno srce", jer sam zaljubljena u moju porodicu, a ovo je najmanje što tog dana mogu da učinim za njih.

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno