Svaštarija
02.09.2013.

Zavolite jutro

 
Zavolite jutro

Jeste li primetili da početak dana u velikoj meri odredi nastavak dana. Kada se stvari u jutarnjim satima odvijaju lagano i po planu, vi ste opušteniji tokom ostatka dana.
Šta ako samo buđenje za vas predstavlja loš početak dana? Nekim osobama je jutro najgori deo dana i sve bi dali da ga mogu jednostavno prespavati. Kako biste bili zadovoljniji i srećniji, vreme je da zavolite jutro i da za sebe bez sumnje možete reći da ste jutarnji tip osobe.
Doručkujte zdravo
Vaš dan treba početi sa doručkom koji sadrži složene ugljene hidrate i proteine kako bi vas držao sitim do ručka. Pojedite omiljene pahuljice od celih žitarica sa jogurtom, napravite tost sendvič. Takođe uživajte i u kafi jer je dokazano da povećava nivo koncentracije.
Izađite na svež vazduh
Vežbanje u jutarnjim satima je nešto najbolje što možete napraviti za svoje telo i um. Čak i ako ćete samo hodati nekoliko minuta do prodavnice, to će biti sasvim dovoljno. Istraživanja su pokazala da fizičke aktivnosti uz vodu imaju još bolji učinak. Stoga ako vam je u blizini jezero, more ili potok, još bolje.
Slušajte zvukove prirode
Ako niste u mogućnosti da izađete napolje ili vam se baš i ne ide, slušajte snimke zvukova prirode. Nedavno istraživanje je pokazalo da zvukovi prirode imaju blagotvorno delovanje na um, naročito u jutarnjim satima. Otvorite prozore dok se spremate za posao ili namestite da vas budi zvuk cvrkuta ptica ili talasa.
Popijte toplu čokoladu
Nedavno istraživanje je pokazalo da flavonoidi iz vruće čokolade potiču dobro raspoloženje, povećavaju koncentraciju i pomažu u donošenju odluka. U vrućoj čokoladi uživajte bez griže savesti, ali samo ako je od najmanje 70% kakaa. Proteini i ugljenihidrati iz mleka će vam pomoći da ostanete siti do ručka, a nivo šećera u telu će održavati stabilnom.
Uzmite vremena
Osim ako ste zaspali, a imate neke obaveze, ne morate odmah iskočiti iz kreveta. Dajte sebi nekoliko minuta vremena. Istežite se, dišite duboko i dopustite umu i telu da počnu raditi kao jedno.
Pomirišite mentu
Naučnici su dokazali da miris mente poboljšava raspoloženje i povećava nivo koncentracije, a takođe smanjuje osećaj umora. Držite pored krevete kesicu sa bombonima od mente i pomirišite ih čim se probudite.
Smejte se
Smejanje, pa čak i ako je na silu, je jedan od najjednostavnijih načina da popravite svoje raspoloženje. Ako dan započnete sa osmijehom, povećavate verovatnoću da ćete se smejati i ostatak dana.

slika:wallpapersbee.com, michaelhyatt.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno