Svaštarija
02.07.2013.

10. jubilarni beogradski karneval brodova

Deseti, jubilarni Beogradski karneval brodova, pod sloganom “Svi na Dunav, svi na Savu / Čisto i bistro!”, biće održan 6. jula u akvatoriju reke Save, od Brankovog mosta do Ušća, i na platou ispred Međunarodnog pristaništa “Luka Beograd”.
Ove godine karneval će biti deo Međunarodne manifestacije “Danube Blue Week”, u okviru koje će gradovi i zemlje povezane Dunavom razmeniti kulturne, privredne, sportske i turističke vrednosti i potencijale.
Očekuje se oko 1.500 učesnika na kopnu i na vodi, a manifestaciju će obeležiti tradicionalna parada okićenih plovila, džet-ski akrobacije na vodi, jedriličarski klubovi, zabavni program izvođača na obali, Policijski orkestar, muzički koncerti i karnevalski vatromet.
Povorka karnevalskih brodova kreće od restorana “Vodenica” i Jahting kluba “Kej” u 19h, kada će za tu priliku isploviti plovila Ministarstva odbrane – Rečna flotila u Beogradu, Rečne policije, Vatrogasne službe, plovila JVP “Beogradvode”, RIB čamci, brodovi iz beogradskih marina Save i Dunava i turistički brodovi.
Osim inspekcijskih službi, u organizaciji i pratnji karnevala učestvovaće i druge gradske službe i mnogobrojna gradska preduzeća, kao što su “Zelenilo”, “Gradska čistoća”, “Beogradvode” i druga.
U okviru zabavnog programa na obali će biti pozorišne trupe, umetnici, ljudi na štulama, akrobate, klovnovi, ulični zabavljači, mađioničari, stare zanatlije i prodavci suvenira.
Decji sajt
                                    

Slika preuzeta sa sajta www.ribolov-nautika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno