Zabava
31.01.2016.

Besplatne kreativne radionice „Nove stare krpice – umetnička reciklaža“

„Prijatelji dece Zvezdare”, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Gradske opštine Zvezdara, i ove zime, od 4 - 12. Februara, radnim danima od 14 do 16,30 časova u MZ „Lipov lad“, Bulevar kralja Aleksandra 298 (za vreme februarskog raspusta) organizovaće ciklus besplatnih kreativnih radionica za tinejdžere pod nazivom „Nove stare krpice – umetnička reciklaža“.

Program je namenjen deci i mladima od 13 do 19 godina, a odvijaće se kroz ciklus od 7 edukativno - kreativnih radionica u oblasti umetničkog stvaralaštva, uz akcenat na reciklažu i ekologiju.

Uz stručno vođenje primenjene umetnice Mine Simić, učesnici će se baviti kreativnom reciklažom i od delova stare odeće, različitih tkanina i drugog recikažnog materijala izrađivati originalne komade odeće, modne detalje i druge predmete različitih oblika i namena.

Cilj programa je da učesnicima pomogne u sticanju novih znanja i podstakne ih na samostalni i kreativni stvaralački rad, kojim će u budućnosti obogatiti svoje slobodno vreme i pružiti im mogućnost da ga na kreativan, koristan i zabavan način provedu, kao i da mladi shvate vezu između umetnosti i brige o životnoj sredini i da ih motiviše da se u svakodnevnom životu odgovorno ponašaju prema okruženju.

Poseban cilj programa je da učesnicima pruži znanja i veštine potrebne za stvaranje kreativnih i upotrebljivih predmeta od recikliranog materijala.

Na poslednjem susretu biće organizovana prezentacija radova nastalih na radionicama, na koju će biti pozvani i roditelji i prijatelji, a svim učesnicima će biti uručena priznanja za učešće.

Prijatelji dece Zvezdare pozivaju tinejdžere da se prijave što pre jer je broj mesta ograničen.
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno