Zabava
25.08.2015.

Video kuvar na internetu kao porodični hobi

Snimljene recepte domaćih jela, sa objašnjenjima za one koji ništa ne znaju o kuvanju, članovi porodice Kanić iz Kruševca počeli su da postavljaju na internet kada su shvatili da tako nešto ne postoji.

Njihov svojevrsni video kuvar sada broji oko 90 zapisa, a tu, osim tradicionalnih jela, nalaze i recepti za brojne poslastice i sprecijalitete.

Njihov video recept za pripremanje krofni videlo je više od pola miliona ljudi, svi recepti imaju oko 8.000 pregleda dnevno, odnosno više od 3,5 miliona za protekle dve i po godine.

A sve počelo slučajno, kako obično i biva.

- Kada moja svekrva, sticajem okolnosti, više nije mogla da kuva za nas, shvatila sam da sa troje dece nemam pravo da mi ono što spremam ne uspe, a nisam znala ništa o kuvanju - ispričala je Katarina Kanić za Betu kako je sa suprugom Aleksandrom pokrenula sajt.

 

Objasnila je da je, kada je shvatila da joj kao potpunom početniku u kuvanju recept na papiru ne znači mnogo, odlučila da snimi svekrvu dok sprema određeno jelo te da je rešila da te snimke postavi na internet nakon što je uvidela da ima mnogo sajtova koji se bave kuvanjem, ali da nema onih na kojima je uživo prikazano pripremanje domaćih jela.

Kada je Bogdan (9), srednje dete u porodici Kanić, krenuo u prvi razred, recepti su morali da pričekaju. Sajt je ponovo oživeo tokom proteklih godnu dana. Postavljaju, u proseku, po jedan recept nedeljno. Za snimanje i montažu koju Katarina radi sama, potrebno je nekoliko sati.

Napomenula je da postavljaju samo ono što su snimili spremajući za sebe i prijatelje. Takođe, ima dosta recepta koje pripremaju njihove rođake i prijateljice. Kako kažu, to je kuhinja koju njihova porodica i prijatelji vole, sajt je njihov hobi i ostavština za potomke koji će se tek učiti veštini kuvanja.

Osim recepata u poslednje vreme je na sajtu aktuelan kreativni kutak, u kome je u video zapisima prikazano, na primer, ukrašavanje ključeva, pravljenje slova od veštačkog cveća ili pravljenje balerina suknjice.

- Sve su to stvari koje su trenutno aktuelne u našoj porodici. Snimimo kako nešto pravimo i onda postavimo na internet  navodi Katarina Kanić, koja radi kao profesorka francuskog.

Deca - Helena (6), Bogdan (9) i Milica (12), pomažu tako što najavljuju šta se sprema, ponekad snimaju, a obavezno pojedu pripremljeno.

izvor: Beta

foto: PrtSc yutube.com/KuvajUzivo

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno