Zabava
05.04.2015.

Humanitarna Uskršnja akcija "Krativnog pera"

U petak, 3. aprila, u Vili Jelena održana je tradicionalna humanitarna Uskršnja akcija obrazovno-vaspitnog sistema "Kreativno pero". Za Dom za nezbrinutu decu u Aleksincu „Hristina Markišić", prikupljeno je više od 2.500 eura.

Kroz aukciju jaja koja su školska deca oslikala, aukciju uskršnjih torti i slatkiša koje su poslastičarnice širom Srbije donirale i lutriju sa velikim fondom nagrada, prikupljena su sredstva za pomoć ovoj maloj domskoj zajednici u Aleksincu, gde je smešteno jedanaestoro dece sa veoma teškim i težim smetnjama u razvoju. 

Vaspitno-obrazovni sistem "Kreativno pero" i Asocijacija roditelja  okupili su preko 200 roditelja, prijatelja škole I predstavnika državnih institucija. Deca škole su bila u potpunosti uključena u akciju – dekorišući  jaja, prodajući kupone za lutriju, učešćem u aukciji. Njihov entuzijazam da pomognu se odrazio u atmosferi kao i fondu koji je prikupljen.

Direktorka škole, Gordana Kedžić, naglasila je da "Kreativno Pero" ima dugu tradiciju humanitarnih akcija, sa četiri velike akcije godišnje. Upravnica Doma za nezbrinutu decu u Aleksincu „Hristina Markišić“, Jasna Nikolić, zahvalila se školi "Kreativno pero" za “sjajnu akciju i veliku podršku.” Deca iz aleksinačkog doma su takođe su bila gosti aukcije.  

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno