Zabava
05.04.2015.

Humanitarna Uskršnja akcija "Krativnog pera"

U petak, 3. aprila, u Vili Jelena održana je tradicionalna humanitarna Uskršnja akcija obrazovno-vaspitnog sistema "Kreativno pero". Za Dom za nezbrinutu decu u Aleksincu „Hristina Markišić", prikupljeno je više od 2.500 eura.

Kroz aukciju jaja koja su školska deca oslikala, aukciju uskršnjih torti i slatkiša koje su poslastičarnice širom Srbije donirale i lutriju sa velikim fondom nagrada, prikupljena su sredstva za pomoć ovoj maloj domskoj zajednici u Aleksincu, gde je smešteno jedanaestoro dece sa veoma teškim i težim smetnjama u razvoju. 

Vaspitno-obrazovni sistem "Kreativno pero" i Asocijacija roditelja  okupili su preko 200 roditelja, prijatelja škole I predstavnika državnih institucija. Deca škole su bila u potpunosti uključena u akciju – dekorišući  jaja, prodajući kupone za lutriju, učešćem u aukciji. Njihov entuzijazam da pomognu se odrazio u atmosferi kao i fondu koji je prikupljen.

Direktorka škole, Gordana Kedžić, naglasila je da "Kreativno Pero" ima dugu tradiciju humanitarnih akcija, sa četiri velike akcije godišnje. Upravnica Doma za nezbrinutu decu u Aleksincu „Hristina Markišić“, Jasna Nikolić, zahvalila se školi "Kreativno pero" za “sjajnu akciju i veliku podršku.” Deca iz aleksinačkog doma su takođe su bila gosti aukcije.  

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

31.
Dec
2017
Zabava
22.
Nov
2017
Zabava
10.
Nov
2017
Zabava
string(0) ""
string(0) ""