Praktična mama
15.03.2019.

Napravite jastučiće

Svi volimo da se tokom popodnevne dremke ili odmora na kauču zavalimo u udobne, mekane jastučiće. U radnjama možete da nađete najrazličitije desene i oblike, ali nijedan od tih jastuka neće biti bolji od onih koje ćete napraviti uz malo strpljenja i kreativnosti. Evo nekoliko ideja...

Jastuče u obliku parčeta torte
Potreban vam je pamučni materijal, raznobojne pamučne krpice, materijal za punjenje.

Materijal iskrojte u željenim dimenzijama tako da dobijete jedan veći pravougaonik, dva trougla i jedan kvadrat koji ćete potom zašivati sa naličja kako biste dobili oblik parčeta torte. Ostavite jednu stranu otvorenu i napunite jastuče.

Pre punjenja zašijte i detalje. Od belih traka napravite detalje koji će imitirati fil torte, na vrh dodajte male „puslice“, a raznobojnim tračicama dodatno ukrasite "tortu". 

Jastuče od košulje
Košulju okrenite na naličje pa olovkom iscrtajte željene dimenzije jastučeta i pažljivo iskrojite materijal, ali tako da sa svake strane ostavite po 2 cm za porub. Potom iglom i koncem zašivajte ivice, napunite jastuče i zašijte do kraja. Ne zaboravite da zašijete i prednji deo sa dugmićima kako punjenje ne bi ispadalo.

Jastuče u obliku krofne
Od materijala iskrojte dva veća kruga, pa na sredini iskrojte manji krug, kako bi krofna imala rupu. Možete napraviti i običnu krofnu, bez rupe na sredini. Materijal prevrnite na naličje pa zašivajte ivice. Kada dođete do kraja, dodajte punjenje i dovršite zašivanje. Detalje možete prišiti pre ili nakon punjenja jastučeta. Ukrasite krofnicu roze materijalom koji će imitirati preliv i krpicama u obliku slatkih dekorativnih mrvica.

Jastuče sa 3D leptirićima
Jastuče napravite od željenog materijala i zašijte sa tri strane. Na četvrtoj strani možete zašiti i rajsfešlus kako biste vadili punjenje radi lakšeg pranja. Na čvršćem materijalu poput tvida iscrtajte i iskrojte leptiriće, rasporedite ih po jastučetu i zašijte kroz sredinu tako da im krila ostanu slobodna. 

foto: awwsam.com, onsuttonplace, abeautifulmess, rufflesandstuff

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno