Praktična mama
22.02.2019.

Stari CD nije za bacanje

Pred nama je, kao i svake godine, veliko prolećno sređivanje stana zahvaljujući kojem će iz raznih fioka, kutija i ćoškova isplivati razne davno zaboravljene stvari, a među njima će sigurno biti i neki stari CD. Ne bacajte ih, jer od njih možete da napravite korisne i zanimljive sitnice zajedno s decom.

Životinjice
Potrebni su vam CD, karton ili papir u boji, markeri koji se ne brišu, stikeri za oči, lepak, makaze, a ove naše ideje neka vam posluže kao inspiracija za neke potpuno drugačije živuljke.

Podmetači za čaše
Papir u boji iskrojte u veličini diska, zalepite ga i ostavite da se dobro osuči. Ove podmetače možete koristiti ne samo za čaše, već i za ukrasne sveće ili manje saksije sa kaktusima jer ne zahtevaju obilato zalivanje.

Šporetić
Potrebni su vam veća kutija, plastični poklopci od tegli i manji zatvarači, 4 CD-a, lepak, skalpel.

Kutiju isecite i prilagodite obliku šporetića. Možete improvizovati i malu rernu ili samo ploču sa ringlama. Na mesto ringli zalepite CD-ove, a od plastičnih poklopaca za tegle i zatvarača napravite dugmiće za podešavanje temperatutre.  

Foto-ramovi
I kutije od diskova možete koristiti kao ramove za porodične fotografije ii dečje crteže. Ukrasite ih po želji pa ih okačite na zid ili ih rasporedite po policama. 

foto: picturescrafts, instructables, craftsbyamanda, allfreekidscrafts, iheartcraftythings, craftymorning, parents

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno