Praktična mama
19.11.2018.

Ne bacajte čarape

Većina domaćica negde u kući čuva kutiju ili kesu sa rasparenim čarapama u nadi da će se "ona druga" jednom pojaviti, ali to se retko dešava. Neke je "pojela" veš-mašina, druge je odneo vetar dok su se sušile na terasi, mnoge su slučajno usisane, pa se broj singl čarapa neprekidno uvećava dok mama ne reši da ih sve pobaca.
Ne činite to, sačuvajte ih i napravite od njih zanimljive igračkice koje će deca obožavati. Evo nekoliko ideja.

Umiljata maca
Soknu ili dokolenicu skratite makazama, napunite je vatom i zašijte na vrhu. Ivice ostavite malo izvijene kako bi imitirale uši. Potom tankim flomasterom iscrtajte šemu za njuskicu, oči i brkove pa ih izvezite iglom i koncem. Na kraju vežite maci mašnu. 

Sneško Belić koji se ne topi
U belu čarapu prvo ubacite nekoliko kamenčića ili pola šake pasulja, kako bi Sneško mogao stabilno da stoji, pa potom dodatje vatu i vežite končićem na vrhu tako da jedan deo čarape - od oko 3-4 cm - ostane slobodan. Izvrnite ga kao na slici kako biste dobili kapicu za Sneška i na kraju je ukrasite pomponom od vunice. 

Zalepite dve male perlice za oči i još jedan pompon za nos. Usta iscrtajte flomasterom pa ih izvezite iglom i koncem. Zašijte dva-tri dugmenceta na telu, a oko vrata Snešku vežite mali šal od parčeta šarene tkanine. 

Pužić sa vrednom nekretninom
Puža napravite od čarapice i pamučnog materijala. Čarapu ovlaš napunite vatom, urolajte i zašijte na kraju kako se ne bi odmotala. Na pamučnom materijalu iscrtajte šemu za telo, kao na lsici, prošijte ga koncem, napunite vatom i dovršite zašivanje. Potom urolanu čarapicu zalepite ili prišijte na telo.

Zalepite stiker ili tamne dugmiće za oči, iako pravi puž zapravo oči ima na antenama, igračka će ovako izgledati pirmamljviije za decu. Antene naprvite od štapića za uši pa ih zalepite za vrh glave. 

foto: craftpassion, thepurplepug.blogspot, picklee

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno