Praktična mama
24.11.2021.

Napravite sami divne čestitke

Digitalizacija nam je donela mnogo dobrog, ali nam je ujedno oduzela nešto u čemu smo silno uživali i čemu smo se mnogo radovali. Sećete se? To su čestitke. Danas ih niko ne šalje, a ako se neko i reši da njome obraduje nekoga, onda bira u moru onih tipskih koje se danas prodaju ne samo u knjižarama već i u supermarketima. Ne budite kao drugi, darujte nekome ručno rađenu čestitku jer ona nosi daleko snažniju poruku od one koja je na njoj ispisana.
Ako vam nedostaju ideje, iskoristite ove naše. Nekoga ćete silno obradovati

Na tanji karton prvo nalepite papir za uvijanje željenog desena, pa od raznobojnog debljeg kolaž papira iskrojite nekoliko balona. Tanke drvene štapiće ili deblju vunicu rasporedite po čestitki i zalepite super-lepkom, a potom dodajte balone jedan preko drugog. Možete i da ih ostavite da vire preko čestitke, a zatim samo napišite poruku.. 

Na karton nalepite kornet od papira ili tekstila, pa ga napunite popmponima od vunice. Oni će biti odlična imitacija kugli sladoleda. 

Kombinovanjem končića i deblje žice, na koje ćete lepiti mala srca i stikere, dobićete ovakve romantične čestitke. 

Jednostavnim savijanjem i lepljenjem papira napravite ovu slatku kibošbran čestitku. Na kraju dodajte tanki drveni štapić koji će imitirati dršku kišobrana.
Jednominutno uputstvo čeka vas u videu. 

foto: pinterest, youtube.com/ventunoart

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno