Praktična mama
10.08.2018.

Ukrasite stare japanke

Zgodne su za plažu, ali i za šetnju po gradu jer mogu da se nose uz suknjice, haljinice, šortseve... Udobne su, praktične, lagane i mogu se naći u svim bojama, a vi biste nešto jedinstveno? Ako je tako, iskoristite ovaj vikend da ukrasite svoje stare japanke i da ih prilagodite omiljenoj garderobi. Evo nekoliko zanimljivih ideja koje će vam dobro doći...

Može čupavo, a može i svedeno
Staru pamučnu majice različitih boja isecite na kratke froncle pa ih vezujte duž kaiševa ili samo na delu oko prstiju. Ako vam ovo deluje prekomplikovano, od jednobojnog materijala napraviti veliku mašnu i vežite je na tračicu koja ide između prstiju, a kaišiće obložite materijalom iste boje i satenskom tračicom.

Gde god nađeš zgodno mesto, tu cvetak "posadi"
Za ukrašavanje će vam biti potrebno nekoliko raznobojnih dugmića, dva cveta koja možete da napravite od pamučnog materijala ili šire satenske trake i lepak. Rasporedite dugmiće sa spoljašnje strane a cvet na centralni deo i ostavite da se lepak dobro osuši.

Sve što blešti i treba da blešti
Za ovaj način ukrašavanja biće vam potrebna bela pamučna tračica širine oko 1 cm, lepak, kristali i stikeri koji se koriste za ukrašavanje odeće. Namotajte pamučnu tračicu celom dužinom oko kaišića a na delu na kom se spajaju treba da je obmotate nekoliko puta kako biste dobili dodatni prostor za lepljenje apliakcija.

Suncokreti su ukras leta, neka budu i vaš ukras
Ove japanke biće gotove za 15 minuta. Na spoju kaišića vežite tračicu pa na nju nalepite manje veštačke suncokrete. Ostavite papuče da se suše desetak minuta, pa krenite da zavodite svojim jedinstvenim korakom.

Kao da ih je baka štrikala, a možda i lepše
Deblje končiće u različitim bojama gusto motajte oko kaišića i dobro zavežite na kraju. 

foto: oneshetwoshe.com, diybeautify.com, thismamaloves.com, alittleclaireification.com, pinkwhen.com

 

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno