Praktična mama
06.05.2018.

Napravite peščanik

Igra u pesku je veoma zabavna, a uz to i korisna jer deca tako razvijaju motorku i maštu. Nažalost, peščanici u parkovima i dečjim igralištima nisu naročito bezbedna mesta, jer su često puni psećeg, mačjeg i ptičjeg izmeta, pa bi bilo idealno da imate svoj. Ukoliko imate dvorište, trebaće vam samo mali ograđeni deo napunjen peskom, ali ne odustajte od vlastitog peščanika ni ako raspolažete samo terasom. Važno je samo da koristite prirodni, čist pesak i da ivice peščanika, koji ćete pokriti svaki put nakon igre, budu glatke, bez oštrih ivica.

 

Peščanik od stare gume
Stara guma od auta, ali i neka veća, lako može da se pretvori u peščanik. Ispod gume postavite najlon ili podlogu za pesak, gumu ofarbajte ili je samo dobro opertite i nakon sušenja unutrašnjost ispunite peskom. Poklopac napravite od kartona, drveta ili plastike i nakon svake igre zaštitite pesak da se u njemu ne bi skupljalo lišće, grančice i insekti.

Peščanik od starih polica
Ormarić sa policama osvežite novom bojom i pregradite ga na dva dela. U veći sipajte pesak, a manja neka služi za odlaganje igračaka. Ukoliko polica nije imala "leđa", koja bi sada mogla da "glume" dno peščanika, postavite najlon pre sipanja peska.

Peščanik od kadice za bebe
Kadicu za kupanje beba napunite peskom i kamenčićima, pa je pretvorite u gradilište puno bagera, park za dinosauruse ili plažu za Barbike.

foto: lasillaturquesa.blogspot, yandex.ru, thehomesihavemade.com, frogsandsnailsandpuppydogtail.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno