Praktična mama
10.04.2018.

Neka sija za male pare

Ništa lepše i slađe od lepe dečje sobe, ali nažalost to dosta košta, a nije ni jednostavno jer treba uklopiti boju zidova i zavesa, želje klinaca, kvalitet i cenu dekoracije. Na sreću, novac ne mora uvek da vam poremeti planove za ulepšavanje doma, jer uz malo strpljenja, truda i našu pomoć možete da napravite atraktivnu i originalnu rasvetu za dečju sobu od običnih belih papirnih lampiona različitih veličina. 

3 D leptirići
Za ukrašavanje ovog lampiona biće vam potrebni samo papirni leptirići. Možete ih sami iskrojiti od papira, a možete i da kupite gotove. Lepite ih u grupama ili ih razbacajte po celom lamponu koji, u ovom slučaju, može da bude i u boji, a ne beo. 

Leteći baloni
I ovaj model se krajnje jednostavno pravi. Lampion obojite u više boja, temperama, samo četkice ne natapajte suviše vodom da se papir ne bi pocepao. Potom na dnu, na četiri strane vežite končiće i pričvrstite korpicu ili papirnu kutijicu koja će podsećati na korpu balona. 

Nindža kornjače
Ništa lakše! Pravljenje ovog modela možete prepustiti deci u potpunosti. Ukoliko ne nađete zelene lampone, prefarbajte ih u zeleno i ostavite da se dobro osuše. Potom zalepite široko sečene trake krep-papira u boji, naplepite aplikacije za oči ili ih iscrtajte markerima. 

Sunčev sistem
Veliki lampion ofarbajte u žutu, da predstavlja Sunce, pa ga postavite kao luster koji će svetleti, a ostale, manje lampione samo rasporedite kao planete iz naše galaksije. 

Veliki cvet
Iskrojte krugove iste veličine od debljeg papira u boji i lepite sloj po sloj. 

foto: thehappyhousie.porch.com, pequeocio.com, craftandcreativity.com, pinterest, clubviking.es

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno