Praktična mama
31.12.2017.

Praznična dekoracija stola

Da bi praznična trpeza delovala raskošno i svečano, pored ukusne hrane bitna je i dekoracija. Iskoristite sve što vam padne pod ruku - čaše, sveće, perle, grančice jelke, šljokičavi prah, salvete... Ukoliko vam nedostaje inspiracije, evo predloga koje smo pronašli za vas. 

Jelkica od salvete
Savijanjem salvete sloj po sloj, kao na fotografiji, dobićete ovu zanimljivu jelkicu. 

Papirni kolačić sudbine
Ulepšajte novogodišnje veče afirmativnim porukama iz kolačića sudbine. Umesto onih tradicionalnih, od testa, pred goste iznesite ovakve šarene od papira. Lako ćete ih napraviti.

Mini jelke
Od plutanih zatvarača i grančica jele, pravih ili veštačkih, napravite ove ljupke jelkice koje će sigurno učiniti sto svečanijim. 

Praznični svećnjaci
U staklene tegle i dublje posude sipajte krupnu morsku so kao podlogu, pobodite grančice jele, , a na ivice okačite šišarke ukrašene veštačkim snegom i dodajte svećice. 

Čaše - svećnjaci
Vinske čaše sa dugim vratom stavite da stoje naopako, u unutrašnjost postavite šišarke, veštačko cveće ili bilo koji drugi ukras, a na vrh postavite svećicu. 

Čaše ne morate da okrećete naglavačke ako imate nizove perlica. Dovoljno je da u svaku ubacite deo niza i da u njega zabodete dužu sveću. Izgledaće fantastično.

Ukrasite čaše
Na dno čaše postavite zvezdice iskrojene od papira u boji ili jednostavno vežite mašnice, sve dolazi u obzir. Možete čak i da privežete manje komade novogodišnje dekolacije za vrat čaše. 

Naravno, ne zaboravite dobro raspoloženje i široki osmeh! SREĆNA VAM NOVA GODINA! 

foto: pinterest, lizardmedia.co

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno