Praktična mama
30.12.2017.

Ukrasite dom u 5 do 12

Ideje za dekoraciju koje vam danas predlažemo toliko su bajkovite i tako dobro oplemenjuju prostor da ćete poželeti da ih zadržite i kad praznici prođu. Ukoliko do sada niste stigli da ukrasite dom ili tražite ideje koje nisu toliko uobičajene, na pravom ste mestu. Neka vam u pomoć priskoče vešti dečji prstići i ostatak porodice i praznici će moći da počnu. 

1. Papirni lampioni
Pratite šemu sa fotografije i savijanjem papira dobićete ove kvadrate koje možete samo da nanižete na končić i okačite, ali možete i da dodate raznobojne sijaličice, da ih obojite, premažete lepkom i pospete šljokicama. 

2. Girlanda od makarona
Da, dobro ste pročitali. Testeninu u obliku mašnica postavite na novine i sa obe strane isprskajte sprejom sa šljokicama. Kada se dobro osuši, povežite ih končićem u boji. 

3. Pomponi od sjajne vunice
Pomponi se izrađuju vrlo jednostavno. Detaljno upustvo možete naći u našem tekstu OVDE, a zatim ih privežite na štapiće za roštilj ili čačkalice, pa njima ukrasite kolače i hranu. Ako vam je trpeza dovoljno dekorativna, jednostavno nanižite i okačite da vise. 

4. Veliki papirni lampion
Ovaj jednobojni lampion možete nabaviti u knjižarama ili kineskim prodavnicama. Iskrskajte ga šljokičavim sprejom i imaćete novi, praznični luster. 

5. Kartonska maska
Na tanjem kartonu iscrtajte šemu za masku. Iskrojte i ukrasite šljokicama, perjem, cirkonima. Neka šljašti, kako i priliči novogodišnjoj večeri.

6. Novogodišnja kapica
Iskrojite od tanjeg kartona veći trougao i spojite ga u kupu. Na vrh možete zalepiti pompon. I obavezno dodajte i sjajne detalje. 

7. Praznično ruho za flaše
Flašu omiljenog napitka koji ćete služiti te večeri, pa čak i dečjih sokića, oplemenite šljokičavim prahom. Praznična trpeza će sigurno dobiti sasvim drugačiji izgled. 

8. Veliki pompon
Od velikog komada papira savijanjem i seckanjem, napravite ovakve velike, raznobojne pompone. 

9. Detalji na čašama
Ko kaže da čaše moraju biti jednostavne? Dno čaša premažite lepkom i oplemenite šljokicama ili isprskajte sprejom zlatne ili srebrne boje. 

10. Tufne na zidu
Deluje sasvim jednostavno, ali je efektno. Od papira u boji iskrojte krugove različitih prečnika i zalepite ih svuda po zidu. Neka vaša dnevna soba za doček bude tufnasta. 

foto: www.buzzfeed.com, Project Nursery

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno