Praktična mama
01.10.2021.

Napravite osveživač

Za stvaranje prijatne atmosfere u domu, pored rasvete presudnu ulogu imaju i mirisi. I dok tokom leta i proleća, zbog otvorenih prozora, sve odiše svežinom, tokom jeseni i zime moramo da unesemo malo mirisa, makar u dnevnu sobu. Ako ne želite da dajete novac za aromatične sveće i osveživače vazduha, napravite ga sami. Sastojci vas neće puno koštati, naročito ako odaberete mešavinu citrusa i cimeta.

Potrebno je: 

* Jedna pomorandža
* 3-5 štapića cimeta
* zvezdasti anis
* voda
* alkohol
* glicerin
* esencijalna ulja narandže i cimeta
* staklena tegla 

Priprema:
Narandžu oljuštite i isecite je na kriške, ali sačuvajte i koricu. Sve sastoje stavite u dublju šerpu. U zavisnosti od toga želite li da preovladava aroma cimeta ili narandže, dodajte jedan ili drugi sastojak u većoj razmeri. Dodajte i  nekoilko kapi esencijalnih ulja narandže i cimeta.
Sačekajte da voda prokljuća, pa onda tempereturu smanjite na minimum i kuvajte još deset minuta. Ukoliko vam  ispari dosta vode, dolijte malo tople. 

Kada se tečnost potupno ohladi, sipajte je u teglu, dodajte kolutove suve narandže, anis i štapiće cimeta. 

Savet plus
Ukliko uspete da nađete bambusove štapiće  (odlično upijaju i otpuštaju mirise) stavite ih u teglu, ostavite ih da odstoje nekoliko dana, pa ih potom rasporedite po stanu. 

izvor/foto: verdecora.es

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno