Praktična mama
14.10.2017.

Da sve bude "pod konac"

Ako su vam dosadile gomile igračaka, slagalica, kockica, knjiga i svega ostalog što deca razvlače po kući jer ignorišu police, kutije i korpe za odlaganje, napravite im originalne organizatore u kojima će sve svoje stvari moći da drže na mestu. Ponudite im da vam pomognu, da pokažu svoju kreativnost, jer će iim onda ova praktična odlagališta biti još draža, a biće i lep ukras. 

1. Platnenene životinjice
Ukoliko ne znate da štrikate, slične organizatore možete napraviti i od različitih parčića materijala, raznih tekstura, desena i boja, koje ćete prišivati deo po deo i tako dobiti ove preslatke životinjice. Okačite ih na krevetac, ormar, sedište automobila, na vrata sobe, bilo gde gde je detetu zgodno. Džepići su idealni za odlaganje sitnijih predmeta, malih igračak i raznih sitnice. 

2. Povezane konzerve
Ne bacajte prazne konzerve i flašice, već ih isecite, pa šmirglom uglačajte ivice da ne budu oštre. Prefarbajte ih u željenu boju i zalepite na šperploču ili deblji karton kako biste dobili i ručke. Ovaj organizator možete koristiti za slaganje olovaka i bojica na dečjem stolu, ali i raznih drugih sitnica. 

3. Vrećice od starog džinsa
Stara teksas jakna, farmerice ili košulja, makaze, igla i konac, i eto organizatora za ključeve i sitnice u predsbolju, iznad dečjeg radnog stola ili u kutku za igru. Na podlogu od leđa jakne našijte džepove ili iskoristite postojeće, dodajte koju aplikaciju, dugme ili bedž., dobićete originalno i nadasve korisno mesto za odlaganje.

foto: pinterest

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno