Praktična mama
19.11.2016.

10 ideja za organizaciju uz staru posudu za escajg

Sređivanje stvari za kosu

Iskoristite pregrade kako biste odvojili šnalice, gumice i četke za kosu. Ovako sortirane stvari za kosu možete držati u fioci u kupatilu ili spavaćoj sobi u zavisnosti gde vam više odgovara.

Organizacija četkica za zube

Ovako sortiranje četkica je praktično i sa funkcionalne i sa higijenske strane. Zubari savetuju da četkice ne treba da dodiruju jedna drugu, što je obično slučaj ako ih držimo u čašama zajedno sa drugim četkicama. Zbog toga je ova ideja jako korisna iz higijenskog ugla. Ispod četkica možete da ispišete i imena njihovih vlasnika.

Za nakit

Staru drvenu posudu za escajg možete lako preurediti u prelep organizator nakita. Ako želite da utrošite malo više vremena u njegovo preuređivanje dovoljno će biti samo da ga ofarbate, dodate par ukrasa i metalne kukice za kačenje nakita.

Viseći organizator

Ako ste se pitali šta da radite sa ključevima, telefonom, naočarima i ostalim sitnicama koje držite u rukama kada ulazite u kuću, ovo može da bude idealno rešenje za vas. Iskoristite vašu staru posudu za escajg bilo da je metalna ili drvena. Treba samo da pričvrstite posudu uspravno na zid i dodate par kukica za kačenje ključeva.

Za šminku

Lako i jednostavno sredite vašu fioku sa šminkom. Senke, olovke, četkice mogu uredno da budu sređene i spremne za upotrebu kad god da su vam potrebne. Tako ćete moći i brže da se sredite.

Organizacija bojica i olovaka

Sredite sto vašeg đaka i naučite ga organizaciji od malih nogu. Iskoristite više pregrada kako biste sortirali bojice, flomastere, voštane boje i napravili red u fioci detetovog stola.

Organizacija sitnica za kreativni rad

Ukrasne trake, tračice, dugmiće, stikere i ostale sitnice za kreativni rad možete lako sortirati u ovakvoj posudi. Odložite u jednom delu i pribor kao što su makaze, bušači za papir, lenjiri. Tako će deca moći lako i orgnizovano da pristupe svojim sitnicama za uradi sam projekte.

Za dečiju zabavu

Ovo može da bude odlično iznenađenje za dečije rođendane na kojima se služi sladoled. Dodajte u svaku pregradu posude po neki dodatak za sladoled. To mogu da budu šarene mrvice, mrvice od čokolade, mrvljeni lešnici, razne bombonice i sl. Stavite u svaki dodatak po kašičicu i pozovite decu da upotpune svoj užitak.

Senzorna posuda

Napravite senzornu posudu koja će pomoći detetu da uči i istražuje. Stavite u svaku pregradu različite materijale koje će ono opipavati i istraživati. 

Organizator za čaj

Evo još jedne praktične ideje za korišćenje posude za escajg. Umesto da držite čajeve po kutijama, lako i jednostavno možete da ih razvrstate u ovoj posudi. Praktično je i za posluživanje kada želite nekome da ponudite da izabere koji čaj želi.  

izvor: najboljamamanasvetu.net

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno