Praktična mama
12.09.2016.

5 korisnih i zanimljivih stvari od plastičnih boca

1. Kutija za olovke (sa rajsfešlusom)

Materijal:  dve plastične flaše iste veličine, makaze, super lepak, rajsfešlus


Za ovu kutiju biće vam potrebne dve iste flaše, najbolje ako su u boji. Prvu isecite preko polovine. Taj deo će biti prostor za olovke. Na drugoj isecite samo dno, nekih 3-4 cm.od dna – ovo je poklopac. Zatim super lepkom zalepite rajsfešlus za jedan pa potom i za drugi deo tako da ih spojite.

2. Kasica - kornjača

Materijal: truleks krpa u žutoj boji, zelena plastična flaša


Isecite dno flase 2-3 cm udaljeno od dna. To će biti oklop kornjače. Potom koristeći dno flaše kao model, iscrtajte šemu na krpi (telo kornjace) i nacrtajte glavu, noge i rep. Isktojte po linijama i zalepite dno flaše na telo kornjače, sa donje strane na krpi napravite prorez za ubacivanje novčićća.  Nacrtajte oči i  kasica je gotova.

3. Kutije za olovke (otvorena)

Materijal: nekoliko raznobojnih flaša, pegla, ukrasne tračice


Isecite dno flaše onoliko duboko koliko zelite da vambude visina kutije. Zagrejte pelgu pa prislonite ivice da ih na toploti malo uglačate. Ukrasite stikerima i mašnicama ili uvijte u šateni papir.

4. Za lakše čuvanje i doziranje namirnica u kesama


iskrojte vrh flaše, ali neka bude malli, oko 2-3cm. provucite kesu kroz otvor, raširite na spolja i zavijte zatvaračem – za vrlo praktično doziranje namirnica.

5. Jabuka - kutija za bombone 

Iskrojte dno sa dve flaše, neka budu približno iste visine pa ivice uglačajte na vrućoj pegli. Potom od ostataka flaše iskrojte jednu tračicu širine oko 1,5-2 cm koja će bitipeteljak jabuke, i jedan listić pa im takođe uglačajte ivice i uobličite ih uz omoć pegle. Potom zalepite petelju dok je plastika još topla za poklopac kutije, a isto tako zalepite i listić.

izvor: PrtSc youtube.com/Nikol & Alexandra

priredila: Olivera Marković 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno