Praktična mama
08.07.2016.

20 genijalnih roditeljskih trikova za leto

Olakšajte sebi život i istovremeno dobro zabavite klince

1. Koristite čaršav kako bi se zaštitili od peska

Mrzite li i vi kada se pesak zavuče u svu vašu odeću?Ovaj praktični trik pokazuje kako možete montirati čaršav kako bi bili sigurni da ćete vi, vaša porodica i vaša hrana za vreme boravka na pesku biti zaštićeni od njega kad god posetite plažu!


2. Pomoću pištolja sa silikonskim lepkom osigurajte cipele protiv klizanja

Ako se cipele vašeg deteta klizaju, pištoljem sa silikonskim lepkom napravite ravne linije i osušite. Nakon što se osuše, dečje cipele bi trebalo da budu mnogo sigurnije za trčanje i igru.

3. Koristite plastični poklopac od kafe protiv izlivanja sladoleda

Jeste li umorni od izlivanja sladoleda i ledenih štapića? Ugurajte poklopac za kafu na štapić sladoleda kako bi sprečili razlivanje ljepljivih stvari.

4. Napravite štapiće za odabir aktivnosti za non-stop zabavu
Ako vas vaša deca stalno zapitkuju kako će provesti  letnji raspust, učinite život lakšim i vama i njima tako što ćete napraviti štapiće za odabir aktivnosti. Zapišite puno različitih aktivnosti na štapiće od sladoleda i stavite ih u čašu prema dole.

Kada deca ne znaju čega bi se igrala, neka štapići odluče!


 

5. Upotrebite stari čaršav za slikanje

Stavite stari čaršav u vrt i pustite decu da budu kreativni dok uživaju na suncu, neka je ukrase kako god žele.

6. Iskoristite vrećicu za odlaganje cipela i nikada nećete izgubiti ništa

Idete li na letovanje sa porodicom ovog leta? Odeljak za odlaganje cipela u svom prtljažniku ispunite sa svime što vam je potrebno. Ovaj trik će vam uštedeti puno vremena i stresa.


7. Napravite sigurno igralište pomoću bazena na naduvavanje


Pomoću ovog korisnog trika vaša mlađa deca će biti sigurna tokom leta. Ako se vaši mališani žele igrati u bašti nekoliko sati, koristite bazen na naduvavanje kako bi bili sigurni da će ostati na sigurnom dok se igraju.


8. Napravite mapu za crtanje
Ako vaša deca vole crtati, iskoristite stari dnevnik ili torbicu za DVD s drvenim olovkama tako da vaša deca mogu crtati gde god idete.

9. Koristite pelene kako bi vaše stvari bile sigurne na plaži

Ako idete na plažu i želite da vaš novčanik i mobilni budu na sigurnom, samo ih umotajte u nekorišćene pelene i niko neće shvatiti koliko je dragocen njen sadržaj!

10. Napravite poslužavnik za hranu za letnje zabave

Ako razmišljate o žurkama na otvorenom ovog leta, ispunite kalup za pečenje mafina umacima i začinima i poštedećete se pranja posuđa kasnije.


11. Pomoću praznih kutijica zadržat ćete varalice čistima

Tokom leta kada ste napolju, ne želite da se laže vaše bebe zaprljaju, koristite prazne plastične posudice kako bi ostale čiste kada nisu u upotrebi.

12. Napravite tečnost za mehuriće koja će trajati i mesec dana

Ako se vaša deca vole igrati s mehurićima, pomešajte sastojke i napravite dovoljno za nekoliko igara. Čuvajte je u velikoj staklenoj posudi i vaša deca se mogu igrati s mehurićima kad god žele!

13. Koristite jabukovo sirće za ujede komaraca

 

Ako vaša deca pate od svraba zbog ujeda komaraca, koristite jabukovo sirće ili limunov sok kako bi se oslobodili svraba.

14. Koristite nalepnice kako bi pomogli deci da navuku cipele

Ako vaša deca još uče kako obuti cipele, izrežite nalepnicu na pola i stavite jednu poloviu u svaku cipelu. Ili možete koristiti nalepnice u različitim bojama. To će pomoći da vaša deca brzo nauče koja cipela ide na koju nogu.


15. Koristite prijanjajuću foliju da izbegnete prolivanje

Ako vaša deca vole šetati sa svojim pića tokom leta, olakšajte život svima tako što ćete staviti prijanjajuću foliju preko čaše. Ovaj koristan trik sprečava prolivanje i štiti napitak od muva.


16. Upotrebite kopču za kosu za preveliku odeću

Ako je vašoj deci ljetna odeća malo veća, koristite kopču za kosu kako bi zadržali odeću na mestu.


17. Osigurajte trambolinu  s valjcima za bazen

Ako imate trambolinu s izloženim oprugama, pokrijte izložene opruge s valjcima za bazen i vaša deca će biti sigurna.


18. Stavite boju u vrećicu – za zabavu bez nereda

 
Ako imate malu decu, staviti boje u prozirnu plastičnu vrećicu i zalepite je na svoj prozor. Na taj način vaše dete će se igrati s bojama i teksturama, a neće se zaprljati.


19. Igre sa unđerom i kredom
Nacrtajte divovsku metu kredom na betonu po kojoj će deca bacati sunđer i osiguraćete višesatnu jeftinu zabavu za vašu decu.


20. Napravite prenosni peščanik

Napunite plastičnu kadicu s peskom i stavite je u dvorište ili je ponesite u park s vama, tako da se vaša deca mogu igrati u pesku gde god se nalazili!

Šta mislite o ovim letnjim trikovima? Podelite ih sa drugim roditeljima i saznajte šta oni misle o tome!

izvor/foto: zena.hr

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno