Praktična mama
20.05.2016.

Trik za izbeljivanje rublja bez 'hemije'

Želite li belom rublju povratit stari sjaj, možete to učiniti na prirodan način s proizvodima koji ne sadrže hemijska sredstva. Ovaj tip izbeljivanja rublja naročito je pogodan za tretiranje dečje odeće, ili odeće osoba koje imaju osetljivu kožu.

Čudotvoran limunov sok

Sok sveže iscijeđenog limuna u kombinaciji s UV zracima ima izbeljujući efekt. Iako limun nije jednako snažan i učinkovit kao hidrogenov peroksid, redovnim održavanje rublja s ovim citrusom postići ćete željeni učinak. Dovoljno je oprati komad odeće u rastvoru od 100 ml limunovog soka na 3,5 litara vode, i staviti da sušiti na suncu.

Limunov sok je saveznik svake žene, jer podstiče detoksikaciju tela, dezinfikuje kod čišćenja, ali ima i karakteristike koje pomažu lepšem izgledu kože, kose i tela.

Mrlje s bele odeće
Mrlje s bele odeće takođe možete ukloniti sa sastojcima iz ovog rastvora. Mrlje od voćnog soka, na primer, nestaće ako uprljanu tkaninu isperete u rastvoru vode i soli, nakratko je uočite u glicerin, a potom operete s omiljenim deterdžentom na uobičajeni način.

Mrlje od piva možete istrljati kombinacijom alkoholnog sirćeta i vode, a potom oprati s toplom vodom i sapunom.

izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

foto: namirnice.ba, zena.blic.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno