Praktična mama
25.06.2015.

Jednostavna torba za plažu sa printom

Velike, šarene torbe neophodan su saputnik na odmoru i u danima koji su rezervisani za more i plažu. U njih možemo smestiti sve neophodne sitnice, peškir, preparate za sunčanje i omiljenu knjigu za plažu. Donosimo vam ideju kako da na jednostavan način sašijete platnenu torbu i iscrtate je morskim motivima. Jednostavno, efektno, korisno! 

Biće vam potrebno: 

- parče pamučnog materijala željene veličine, u zavisnosti od toga koliku torbu želite ( preporuka 1X1,5m) 

-boja za tkaninu

-konac i igla za ušivanje ili mašina za šivenje 

- uže od poliestera od kog ćete napraviti ručke 

- metalne kružiće koje ćete postaviti na rupice za ručke da biste sprečili osipanje materijala (možete ih naći u radnjama pozamanterije) 

-tanji karton za iscrtavanje šeme za ukrašavanje torbe 

Odmerite željenu površinu platna i postavite ga tako da ono što će biti unutrašnjost torbe bude sada spolja, zašijte ivice koncem i potom materijal izvrnite tako da porub bude u unutrašnjosti. 

Od kartona iskrojte željene oblike kojima ćete ukrasiti torbu. Mi predlažemo morske motive, sidro, morske zvezde, školjkice i sl. Kada iskrojite šeme prislonite na materijal na željena mesta pa pređite bojom preko šema tako da na materijalu ostanu željeni oblici. Ostavite da se dobro osuši. 

Na vrhu torbe makazama iskrojte rupe za ručke pa namestite metalne prstenove koji služe da spreče osipanje materijala. Kroz rupice provucite kanap za ručke i vežite sa spoljašnje strane. 

izvor/foto: thepinterestproject.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno