Mali kreativac
15.04.2014.

Kreativne ideje za farbanje jaja

Budite kreativni i zabavite se zajedno sa decom! Kada ofarbate jaja, pošaljite nam fotku najlepšeg i učestvujte u nagradnom konkursu! Evo malo inspiracije za najlepše dekorisana uskršnja jaja.

Tufnice sa šljokicamaSjajna ideja da jaja budu glamurozna! Sve što vam je potrebno jesu šljokice (možete ih jeftino nabaviti u kineskim prodavnicama) i komadić stiropora u obliku valjka kojim ćete nanositi tufnice lepka. Samo pospite lepljiva mesta šljokicama i dodatno ih utapkajte prstom da ostanu na mestu.

Vesele trakeOvo je idealno za ukrašavanje sa decom. Samo im isecite komade kolaž papira ili nabavite u bolje opremljenim knjižarama šarene selotejp trake, a zatim uživajte u kreativnosti vaših mališana.

Napravite sopstvene nalepnicePotreban vam je kolaž papir od kog ćete izrezati male nalepnice u željenim oblicima. Nalepite ih pre potapanja u farbu i imaćete originalna uskšnja jaja.

Akvarel jajaPotrebne su vam najobičnije vodene bojice i jedna naoštrena voštana, najbolje u crnoj boji za izvlačenje kontura. Deca mogu da oboje jaja akvarelom, dok vi posle iscrtajte sitne ukase. Sjajan timski rad!

NijansiranaOvakva jaja možete lako napraviti tako što ćete ih držati na jednoj strani kraće a na drugoj strani duže potopljena u boju, i sami ćete moći da birate koliko će tamna biti nijansa. Spremite rukavice da vam prsti ne ostanu šareni.

Mermerna jajaBiće vam potrebno malo pene za brijanje koju ćete sipati u veću činiju i nekoliko različitih boja za hranu. Od svake dodajte po nekoliko kapi u penu i dajte deci da se igraju i izmešaju ih rukama a zatim ovaljajte jaja sa svih strana i pažljivo ih izvadite hvataljkom da se ne skine boja i ostavite da se preko noći dobro osuše na postolju. Da se boja ne bi skidala ujutru ih isprskajte lakom za kosu. 

Dekupaž jajaPotrebno vam je pakovanje papirnih maramica ili salveta, nekoliko malih posudica sa bojom u koje ćete umakati papir, četkica i lepak. Razdvojite slojeve papirnih maramica i isecite ih na kvadrate ili željene oblike. Potopite komadiće u željenu boju i nalepite na jaje, a zatim premažite slojem lepka. Ponavljajte postupak dok ne dobijete željeni dezen.

Lakirana jajaAko imate stare lakove za nokte koje više ne koristite, ovo je idealna prilika da ih iskoristite! U posudu sipajte mlaku vodu (važno je da ne bude ni previše topla ni previše hladna) i u nju dodajte boje lakova koje želite na jajima. Nijanse će plutati odvojeno dok ih sami ne promešate čačkalicom. Nakon što vam se dopadne dezen koji ste napravili umočite jaje da se boje zalepe.

Fotografije: http://www.ivillage.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno