Mali kreativac
31.03.2014.

Napravite trkačku stazu za klikere!

Ovo je jedna sjajna ideja za igru sa decom, koja omogućava razvoj motorike, podstiče ih da budu kreativni i ima i taktilnie zadatke tako da je zaista sjajan izbor za sve klince. Još jedna sjajna stvar je što ova igračka ne zahteva nikakvo ulaganje, već samo nekoliko sačuvanih plastičnih boca.

I igranje i reciklaža – pun pogodak!

Potrebno:
Čiste plastične flaše za stazu (u zavisnosti od dužine birate koliko flaša)
Dvostrana lepljiva traka ili mali magneti ukoliko planirate da postavite stazu bez lepljenja kao što je prikazano na slici.
Nekoliko klikera ili manjih loptica.

Kako napraviti:

Dve flaše isecite tako da odstranite dno i da vam ostane onaj gornji levkasti deo koji će biti Start vaše trke. Ako želite možete staviti i dve takve flaše na različitim visinama da cela stvar bude zanimljivija.

Ostale flaše možete poređati kako god ste zamislili – bilo da isečete dno i napravite tunel za kliker, ili da zakomplikujete stazu, pa da neke stavite položeno sa rupicom na bočnoj strani. Na vrata ili zid ih možete lepiti dvostranom trakom, a na isti način ih spajajte jednu sa drugom jer je to najlakši način da ih posle rastavite.

Ukoliko imate magnete i visoki frižider, onda vam je najlakše da napravite stazu kao što je prikazano na slici, i da je posle sklopite za 5 minuta.
Flaše možete ukrasiti raznim i bojama i trakama, pa čak i zastavicama od papira koje takođe treba da pravite zajedno sa decom – što su više uključeni u ceo proces to će igranje biti veselije!

Fotografije: kardsunlimited.com; lizon.org;

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno