Mali kreativac
14.03.2014.

Napravi sama: 3D suncokreti za ukras

Vrlo jednostavan a sjajan kreativni projekat koji možete raditi sa decom – bilo da je u pitanju dosadan kišni dan ili potreba za izradom deokracije za školsku priredbu, sjajno ćete se provesti.
Sve što je potrebno za izradu ovih veselih suncokreta sigurno već imate u školskom priboru vaše dece.

Potrebno je:
Tempere (žuta i braon)
Veća četkica za bojenje dlanova
Lepak, makaze, blok za crtanje ili tanji karton

Kako napraviti?

Prvi korak je nešto što većina dece smatra najzabavniji – treba namazati dlanove bojom da nam posluže kao pečati kojima ćemo "štampati" latice. Drugi korak je pravljenje što više latica kako bi suncokret izgledao bogato i u punom cvatu, tako da što više otisaka ručica to bolje!

Iseći karton u obliku većeg kruga, i obojiti ga braon bojom. Taj kurg će biti osnova na koju ćemo lepiti latice. Sledeći korak je sečenje naših latica kao što je prikazano na slici, a zatim i njihovo lepnjenje u krug, sve dok ne dobijemo izgled kompletnog suncokretovog cveta.

Ukoliko nemate zumbalicu, moraćete da isečete cvetiće za sredinu ručno, što može oduzeti malo više vremena, ali ako vas ima više neće vam biti problem da brzo isečete bar desetak malih cvetova.

Kada završite, blago ih zgužvajte i počnite da ih lepite u sredinu osnovnog kruga. Nakon što ih sve polepite imaćete raskošni cvet suncokreta sa trodimenzionalnom strukturom. Ukoliko želite možete dodatno ukrasiti latice uz pomoć malo lepka i šljokica.

Ukoliko ne iskoristite ovaj suncokret za školsku priredbu ili ulepšavanje učionice, možete mu dodati žičanu držku i upotrebiti za dekorisanje sopstvene kuhinje – samo vam treba duboka vaza da ga drži, ili pak ga jednostavno zalepite na mesto gde vam izgleda najlepše!

Fotografije: http://www2.fiskars.com;
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno