Mali kreativac
21.02.2014.

Budi super mama

Sigurni smo da želite samo najbolje za vaše dete i da nemate nameru da pustite klince da crtaju prstićima običnim temperama ili bojama koje mogu da budu opasne po zdravlje ukoliko dođu u kontakt sa očima ili se progutaju, tako da smo odlučili da vam damo jedan mali jednostavni recept za domaće bojice kojima dečica mogu da se igraju do mile volje a vi nećete morati da brinete da li su otrovne i štetne. Sve sastojke verovatno već imate u ostavi, a ako ne onda samo skoknite do bolje snabdevenog supermarketa po boju za kolače.

Potrebno je:

1 šolja brašna
2 supene kašike soli
1 i po šolja hladne vode
1 i po šolja tople vode
2 supene kašike jestive boje za kolače

Način pripreme:

Pomešajte 1 šolju brašna sa dve kašike soli, zatim dodajte hladnu vodu i mešajte dok smesa ne bude glatka i bez grudvica.

Nakon toga dodajte toplu vodu i stavite smesu na ringlu da poključa uz neprestano mešanje.
Kada se smesa zgusnula sklonite sa vatre i ako je potrebno mutite je još malo ručnom mutilicom ili mikserom ukoliko ima grudvica, zatim dodajte boju i dobro promešajte.

Ukoliko pravite više nijansi, predlažemo da pre dodavanja boje podelite smesu u nekoliko posudica koje možete zatvoriti radi praktičnosti, i nakon toga dodajte različite boje.Nakon toga ostaviti da boje malo odstoje i dodatno ih rashladite u frižideru. Pre upotrebe treba potresti flašicu da se boja ravnomerno rasporedi, a nakon crtanja ih čuvajte u frižideru da duže traju.
Uživajte u crtanju!

Ako želite pošaljite nam umetnička dela vaše dece, rado ćemo ih objaviti u galeriji na sajtu i na našoj Facebook stranici.

Fotografije: www.momtastic.com; www.picstopin.com; chemicex.com; http://www.lostateminor.com;

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno