Mali kreativac
01.10.2019.

Probudite dečju kreativnost i unesite boje jeseni u vaš dom

Jesen mnoge inspiriše na novi početak, kreativnost i stvaranje. Plodovi jeseni idealni su za pravljenje najrazličitijih ukrasa i dekoraciju, kako stana tako i dečje sobe. Od materijala koje možete naći u parku, bašti ili na pijaci, napravite neki od ovih interesantnih ukrasa. 

Bundeve od končića 
Biće vam potreban balon, deblji konac u narandžastoj ili žutoj boji, lepak za dekupaž, parčence debljeg zelenog materijala ili tanjeg kartona.
Balon napumpajte do željene veličine. Konac uvaljajte u lepak za dekupaž pa obmotavajte oko balona u različitim smerovima i u više slojeva. Možete kombinovati i konac različitih boja.
Kada se lepak dobro osuši, probušite balon i izvucite pažljivo ostatak. Na vrhu bundevice zakačite peteljku od tanjeg kartona i napravite zeleni list od debljeg materijala ili papira. 

Svećnjaci od čaša za vino
Ćaše za vino okrenite naopako i obojte temperama ili sprejom u boji. Predlažemo vam da ih obojite kao tikve - stalak i dršku u zeleno, a samu čašu u narandžastožutu. Markerom iscrtajte detalje i ukrasite svećnjak debljim koncem. 

Ukrasi od lišća
LIšće različitih oblika i veličina premažite lepkom za dekupaž pa sa obe strane pospite šljokicama. Vežite končić za drčku lista i kačite ih da vise sa lustera, kao detalje na zavesama, ili ih lepite na slamčice za sok koje ste oblepili tračicama u boji i složite ih u buketić u teglu.  

Voćkice od vunice 
Obične drvene i hemijske olovke možete da ukrasite voćkicama iskrojenim od debljeg vunenog materijla ili kartona. Jabuke, kruške, dunje, bundeve... oživite stikerima za oči i iscrtavanjem usta i nosa. 
foto: onelittleproject, freebiefindingmom.com, houseofjadeinteriorsblog, madetobeamomma

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno