Mali kreativac
30.08.2019.

Ne mora sve da se kupi, školarac nešto može da napravi i sam

Došao je kraj raspusta, kasnog ustajanja, beskrajno dugih dana bez školskih obaveza i igre sa drugarima, ali ima nečeg lepog i u jeseni koja nam se bliži, u novim počecima i mogućnostima. Đaci ne mogu bez ranca, udžbenika i školskog pribora, ali mnogo toga mogu da naprave i sami. To će im biti najbolja priprema za obaveze koje slede

Organizatori za olovke
Ovi organizatori mogu biti i veoma atraktive providne pernice. Sve što vam je potrebno su dve iste plastične flaše u boji po izboru, vruć lepak, makaze i rajsfešlus.
Flaše isecite skalpelom ili makazama tako da dobijete jedan dublji i jedan plići deo koji će biti poklopac. Rajsfešlus otvorite pa nanesite vruć lepak duž ivica i lepite pažljivo na unutrašnju ivicu flaše. Ostavite da se dobro osuši. 

Olovka-cvet 
Nabavite krep papir u zelenoj, narandžastoj i roze ili crvenoj boji. Od zelenog papira iskrojte tanje tračice i obložite olovku celom dužinom.
Na vrhu napravite "srce" cveta od narandžastog papira obavijajući ga nekoliko puta oko vrha olovke. Od preostalog papira iskrojite latice, pa ih redom lepite u krug cve dok ne dobijete gust cvet. 

Sveska sa džepom 
Sa starih farmerica pažljivo skinite džep pa ga vrućim lepkom pričvrstite na korice sveske. Možete takođe i cele korice da obavijete džinsom pa da nakon toga zalepite džep. 

Obeleživači od spajalica
Jednostavnim savijanjem jedne strane spajalice dobićete srce i imaćete najoriginalnije obeleživače knjiga i svezaka. Takođe, na vrhove spajalica možete kačiti i lepiti i razne ukrase, priveske ili različite oblike od tanjeg kartona.
foto: makeit-loveit, sweetestoccasion, parents.com, thechicsite, everythingetsy, pinterest

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno