Mali kreativac
03.08.2019.

Klasične igre i kupovne igračke deci brzo dosade. Ovo će ih zabaviti

Čim im dosadi igranje igrica, dopisivanje da drugarima, gledanje filmova i crtaća, deca će početi da se žale da im je dosadno. Nemojte da ih grdite, ali se ne truudite da ih zabavljate, već ih inspirišite da uposle ruke. Evo nekoliko ideja za prekraćivanje vremena...

Slikanje vodenim pištoljem
Uz ovu ideju ide i upozorenje - ovo se ne radi u kući! Dakle, nabavite opremu i izađite na terasu ili u dvorište. Biće vam potreban veliki papir, što veći to bolji i pištolj napunjen vodom u kojoj ste rastvorili tempere, a sve ostalo zavisi od dečje mašte i inspiracije.

Zatim napunite novu turu sa drugom bojom i tako sve dok malo umetičko delo ne dobije željeni oblik. Kada se dobro osuši, sliku možete uramiti i čuvati kao ukras u dečjoj sobi.

Akvarijum u teglici
Za ovaj ukras biće vam potrebne školjkice, kamenčići i plastične biljčice koje se koriste za akvarijum, gumene ribice, morske zvezde i sl. Pored ovoga, nabavite i tečni glicerin jer će on zadržavati igračkice i biljke da ne potonu na dno, i obavezno ga obojte plavom bojom za kolače.
Na dno tegle sipajte prvo kamenčiće pa dolijte deo glicerina. Redom slažite morske životinje, školjke i biljčice i dolivajte glicerin pa dobro zatvorite.

Hranilica za ptice
Tetrapak od mleka ili soka dobro isperite vodom i osušite. Potom namažite lepkom za papir i oblepite belim papirom jer će tako crtanje i ukrašavanje biti jednostavnije-
Na vrhu makazama probušite rupu i provucite deblji konac pa vežite krajeve. Kutiju iskrojte kao na slici, sa dve ili sve četiri strane s tim da ne sečete do dna kako bi ostalo prostora u koji ćete sipati hranu.

foto: firefliesandmudpies, hellowonderful, craftcreatecook

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno