Mali kreativac
06.07.2022.

Uposlite decu da vam prave originalan nakit. Lepo će se zabaviti

Letnji raspust pravo je vreme za pravljenje različitih, vrlo nosivih predmeta. Uposlite vaše male dizajnerke, pa napravite koji komad nakita i za sebe. Mi vam predlažemo nekoliko zanimljviih ideja.

Napravi sam prsten oglicu
Na debljem kartonu ili plastici iscrtajte dve kružnice, veću i jednu manju unutar nje pa ih iskrojte pažljivo makazama ili ih isecite skalpelom. Obojte lakom za nokte i ostavite da se dobro osuši.

Potom uzmite malo deblji konac u boji ili tanku kožnu vrpcu, kakve se prodaju u radnjama sa pozamanterijom, vežite prsten za njega pa oba kraja konca provucite kroz veću perlu. Ukoliko je konac tanji, možete da nanižete više manjih perlica. Odsecite željenu dužninu ogrlice i vežite u čvorić na kraju.

Oglica od marame
Biće vam potrebne kuglice za ogrlicu ili klikeri, duža traka od pamučne marame, pribor za šivenje i makaze. Iskrojte dužu traku od pamućne ešarpe, u zavisnosti od dužine odglice koju želite.Širina trake treba odgovara obimu kuglica koje ćete stavljati unutra.

Traku okrenite na naličje i zašijte po ivicama. Potom je pažljivo izvrnite na lice, pa ubacujte jednu po jednu kuglicu ili kliker i vežujte ih končićem, a možete i da dodate privezak.

Privezak od gline i školjkica
Uspomene sa letovanja možete nositi i ovo vrata. Parčence gline obojte bojom za kolače, dobro umesite, rastanjite smesu na željeni oblik. pa utisnite školjkicu.
Pri vrhu čačkalicom napravite otvor za končić i ostavite da se dobro osuši, najbolje 24 sata. Od veoma malih školji napravite više manjih privezaka koje možete nizati i na narukvicu.

Narukvice od štapića sladoleda
Štapiće od sladoleda ostavite da stoje u vodi barem dva dana. Pošto su lagani, stavite preko njih neki teži predmet, kako bi ih držao potopljene. Nakon dva danas izvadite ih i vode i veoma pažljivo savijajte u polukrug pa ih tako stavite unutar šolje gde bi trebalo da stoje još dva dana da se dobro osuše i poprime oblik narukvice.

Možete ih isctavati markerima, ukrašavati lepljivim tračicama u boji ili končićima. Na krajevima nakon toga šilom probušite rupice za končiće kojima ćete kopčati narukvicu. 

foto: pinterest:Mari Richards, ideasdiy, happinessishomemade, momsandcrafters

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Tokom igre dešavaće vam se razne neočekivane stvari : gubićete ili dobijati nova...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.440,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kreativni setovi 9527-58304
Šarene perlice-nizalice u tegli Pakovanje sadrži 90 elemenata,u 5 boja, 5 razli...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.189,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Oct
2021
Mali kreativac
22.
Sep
2021
Mali kreativac