Mali kreativac
29.03.2019.

Napravite unikatan poklon

Kupovina rođendanskog poklona često predstavlja izazov, posebno ako dete često dobija pozivnice od drugara. Lako je izabrati neku besmislenu sitnicu, kao da vam do slavljenika nije ni stalo, ali vi sigurno niste takvi, pa imate dve mogućnosti. Ili da padnete s nogu tražeći poseban, poklon ili da napravite jedan originalan. Oko kupovine ne možemo da vam pomognemo, ali ćemo zato s vama podeliti nekoliko ideja za glavni ili dodatni poklon koji će se u oba slučaja najduže čuvati i pamtiti. 

Personalizovani kalendar
Potrebno je da odštampate običan kalendar i na jednom delu papira ostavite postor za crtež, pa sa detetom ukrasite svaki od dvanaest meseci, Umesto da crtate, možete i da lepite zajedničke fotografije vašeg deteta i slavljenika. Fotografije možete lepiti naknadno na papir ili štampati u boji. Kad završite kalendar, zumbalicom izbušite rupice pa povežite listove ili ih spojte plastičnom spiralom.

Privesci od gline
Glinu mesite i rastanjite po aluminijumskoj foliji pa isecite modlicama za kolače ili čačkalicom iscrtajte željeni oblik pa pažljivo isecite skalpelom. Čačkalicom probušite rupicu kroz koju će moći da prođe končič, lančić ili tračica, pa u glinu dok je još mekana utisnite perlice ili iscrtajte šare. Priveske osuite u rerni, pa ih, kada se dobro ohlade, premažite prvo bezbojnim lakom za nokte, a potom lakom željene boje. 

Torbica za trening
Iskrojte materijal u željenim dimenzijama, prevrnite na naličje i zašijte sa strana.

Potom na vrhu zašijte rubove materijala, provucite tračicu kroz njih i dva slobodna kraja zašijte za dve donje ivice torbe.

Torbicu dodatno ukrasite našivanjem džepića, lepljenjem stikera za odeću, crtanjem... 

Memo igra
Kao podlogu možete koristite drvene ili pločice od debljeg kartona. Od debljeg tekstila iskrojte po dve iste figure i lepite ih na pločice super lepkom. Možete i da štampate zajedničke fotografije dece ili figure stvari koje one vole, pa ih kombinovati. 

izvor: parents.com, pinterest/saltdought, hellowonderful.co, thriftyfrugalmom

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno